Проект «Молодіжна альтернатива» стартував у 2010 році. Тоді четверо студентів упродовж декількох місяців стажувались у міській раді, знайомились зі структурою виконавчих органів, із законодавчими документами тощо. Упродовж 2010-2011 років учасники програми розробили проекти, спрямовані на запровадження альтернативних видів енергії, реконструкцію «хрущовок» типу, розвитку скаутського руху в місті та інші. По завершенню стажування у мерії троє студентів не лише отримали дипломи і були зараховані до кадрового резерву, а й за результатами відкритого конкурсу на заміщення вакантних посад отримали своє перше робоче місце в органах місцевого самоврядування. Проект проходить в рамках співпраці Вінницької міської ради та ГО «Молодіжна альтернатива».

П’ятірку вінницьких студентів після стажування зарахували до кадрового резерву вінницької міської ради

За словами директора департаменту кадрової політики Вінницької міської ради Тетяни Ласкавчук, стажування молоді відбувається у декілька етапів. «Спочатку проводився відбір людей, після чого з ними проводилось навчання стосовно структури виконавчих органів та законодавчою базою, а далі упродовж п’яти місяців молодь проходила стажування на базі міської ради, - говорить Тетяна Ласкавчук. – Щомісяця проводився свого роду «зріз» набутих знань та перевірка того, що на даний час вже зроблено студентами. Після цього студенти разом із керівниками виконавчих органів розробляли міні-проекти по тій чи іншій тематиці та проводили їх презентацію перед керівниками виконавчих органів».

Цьогоріч стажування проходило п’ятеро студентів, які 13 грудня презентували свої міні-проекти із пропозиціями щодо вдосконалення роботи в мерії, нові цікаві молодіжні проекти та програми тощо. Так, наприклад, студент ВНТУ Іван Кощєєв презентував проект по використанню сонячної енергії у системі теплопостачання, Володимир Сахаров (ВТЕІ) – створення у місті молодіжної правозахисної ініціативи, Андрій Кіндрат (кооперативний інститут) запропонував створення інформаційного буклету «Я люблю Вінницю», а Максим Горбунов (ВТЕІ) запропонував депутатам міської ради відмовитись від розгляду паперових документів на користь сучасних інформаційних засобів комунікації.

Знайшов підтримку з боку міської влади і проект студентки ВДПУ Надії Лінчук, яка запропонувала впровадити у місті проект «Живі шахи», у якому у ролі шахових фігур виступає молодь, а в якості дошки для гри – асфальт. Цей проект планується реалізувати під час святкування у наступному році Дня Європи.

Під час засідання міський голова Володимир Гройсман зазначив, що кожен із запропонованих молоддю проектів цікавий та заслуговує втілення у життя. «Приємно, що молоді люди сьогодні є настільки ініціативними, креативними та небайдужими до тих процесів, які відбуваються у місті, - говорить міський голова Володимир Гройсман. – Я вітаю вас із зарахуванням до кадрового резерву міської ради, а також сподіваюсь, що ця програма триватиме і надалі» .



Переглядів: 6011
Поширень: 0