Так 15 лютого Вінницька обласна громадська організація «Вінницька acоціація медиків» провела інформаційно-просвітницьку акцію «З любов`ю до онкохворої дитини» для студентів Вінницького національного аграрного університету.

За мету організатори поставили перед собою виховання у молодих людей і взагалі усього нашого суспільства відповідального ставлення до збереження та зміцнення власного здоров’я. Адже як зазначив обласний дитячий онколог, член Правління ГО «Вінницька асоціація медиків» Калинчук Олександр Олександрович: «Причиною високої смертності онкохворих в Україні є не відмінність людей, лікарів чи ліків, а низький рівень уваги до свого здоров’я та здоров’я своєї дитини».

Організатори на чолі із Харковенко Русланою Володимирівною, доклали максимум зусиль для того, щоб даний захід доніс своє покликання до кожного слухача в залі та не перетворився на звичайну нудну лекцію. Відтак була представлена виставка фотографій маленьких пацієнтів онкогематологічного відділення та їх малюнків, пронизливі відеоматеріали та життєві історії про подолання проблеми онкологічних захворювань.

Перед студентською аудиторією молодих аграріїв з просвітницькою метою виступили справжні професіонали у цій сфері, можна сказати, свідки численних прикладів «відчайдушної боротьби за життя» маленьких, але сильних душею пацієнтів та їх близьких. А саме: проректор з лікувальної роботи ВНМУ ім. МІ Пирогова, зав. кафедрою дитячої хірургії, професор Погорілий Василь Васильович, завідувач відділенням онкогематології ВОДКЛ Фурман Валентина Григорівна, завідувач кафедрою педіатрії ВНМУ ім. МІ Пирогова проф. Дуднік Вероніка Михайлівна та обласний дитячий онколог, член Правління ГО «Вінницька асоціація медиків» Калинчук Олександр Олександрович. Із сторони Вінницького національного аграрного університету до просвітницької роботи долучились проректор з науково-педагогічної та фінансово-економічної роботи Янчук Галина Василівна та помічник ректора Будяк Руслан Володимирович.

Відбулась також презентація благодійної акції «Мистецтво заради життя» для онкохворого хлопчика Антона Дідука, (Діагноз: Гострий лімфобластний Т-лінійний лейкоз з коекспрессією мієлоїдного антигена CD33, ФАБ-варіант L1, 1-й гострий період. Гострий риніт. Токсичний гепатит).

А студенти Вінницького національного медичного університету Михайло Підручняк та Руслан Шавлюк продемонстрували презентацію під назвою «Наше покликання -- допомагати», яка більше ніж будь-які інші слова закликала студентів до волонтерської роботи.

Завершилась акція «сповіддю» родини хлопчика Гнатюка Данила, який успішно подолав цей страшний діагноз «рак», продовжує жити, любити та радувати своєю прекрасною грою на фортепіано.

Виходячи із залу, з блиском сліз в очах, залишається сказати одне: «Цінуйте кожну миттєвість життя свого!!!»
 



Переглядів: 10330
Поширень: 0