Обговорення проблеми розпочалося зі слів Кучерявого Василя Олександровича – старшого оперуповноваженого майора міліції сектору кримінальної міліції у справах дітей Вінницького міського відділу МВС України у Вінницькій області, який в своїй доповіді «Стан протидії злочинності у студентському середовищі» доніс до присутніх статистику молодіжної злочинності у Вінниці та розповів подробиці деяких справ, які стосувалися студентської молоді, наголошуючи, що показник частоти скоєння таких злочинів за останні роки має тенденцію до зростання, чим підкреслив актуальність та значення проведення подібних семінарів в усіх ВНЗ міста, похваливши організаторів нашого за гарну ініціативу.

Обговорення було продовжене доповіддю Бахновської Ірини Петрівни – кандидатом юридичних наук, доцентом кафедри психології, соціології та права ВТЕІ КНТЕУ під назвою «Причини асоціальної девіантної поведінки особистості та форми її профілактики», в якій автор розкрив природу протиправної та злочинної поведінки молоді, причини такої поведінки та її особливості. Окремим розділом доповіді було розглянуто основні форми профілактики виникнення асоціальної поведінки.

Чи не найбільшою уваги серед присутньої молоді користувалась доповідь «Вплив Іnternet ресурсів на прояви протиправної поведінки в молодіжному середовищі» підготовлена та презентована кандидатом юридичних наук, доцентом кафедри психології, соціології та права ВТЕІ КНТЕУ Білоус Іриною Миколаївною, в якій розглядався вплив всесвітньої павутини на чисельність інцидентів прояву протиправної поведінки серед молоді. На думку студентів – слухачів промови, раціональне зерно в ній присутнє, та все ж, якщо зараз студентів обмежити в доступі до Інтернету, то наслідки будуть в рази гірші…

Кандидат юридичних наук, доцент кафедри психології, соціології та права ВТЕІ КНТЕУ Панькевич Василь Миколайович виступив слідуючим з доповіддю на тему «Загальні та спеціальні заходи профілактики протиправної поведінки серед студентів ВНЗ». Даною промовою було поглиблено тему, розпочату Бахновською І. П. Конкретно для нашого інституту було запропоновано запровадити уроки самозахисту, шляхом включення їх до курсу фізичної культури , а також програми лекцій, які читатимуться під час кураторських годин для студентів.

І на останок присутні мали змогу послухати доповідь Гаврилюк Анжели Миколаївни старшого викладача кафедри психології, соціології та права ВТЕІ КНТЕУ на тему: «Правове виховання в навчальному процесі ВНЗ» протягом якої було розглянуто комплекс заходів, можливих для застосування у будь якому навчальному закладі.

Після кожної доповіді доповідачі отримували запитання із залу, тому семінар супроводжувався дискусіями та обговорення, що сприяло засвоєнню інформації. Семінар проходив в рамках проведення наукових тижнів у ВТЕІ КНТЕУ та мав на меті донесення інформації до студентства інституту і таким чином, ймовірно, попередити виникнення обговорюваних протиправних та асоціальних дій серед студентів інституту.

По завершенню семінару, було оголошено про наступний захід із серії заходів, згаданих вище наукових тижнів – круглий стіл на тему: «Викладач-студент: нові форми взаємодії, сучасні принципи взаємовідносин», однією із родзинок круглого столу стане оприлюднення результатів соцопитування студентів ВТЕІ КНТЕУ стосовно їх ставлення до викладачів. Запрошуємо до участі!



Переглядів: 6974
Поширень: 0