До обговорення проблематики долучилося чи мало викладачів інституту, наприклад: зав. кафедри професор, доктор історичних наук Стопчак Микола Володимирович виступив з доповіддю, суть якої полягала в необхідності створення умов для формування взаємодії між студентами та викладачами на основі засад співробітництва, як прогресивної форми взаємодії. Думку Миколи Володимировича продовжила Красніцька Ганна Миколаївна(Доцент кафедри філософії та економічної теорії) доповнивши її інформацією про форми та моделі згаданої взаємодії. На півслові колег підхопила Старший викладач кафедри філософії та економічної теорії Маскевич Олена Людвигівна захопивши увагу учасників доповіддю на тему: «Неосократичний поворот в сучасній філософії освіти». Чорна Наталя Миколаївна, старший викладач кафедри філософії та економічної теорії підтримала розмову доповіддю, в якій стверджувала, що спілкування є невід’ємною формою взаємодії викладача та студента.

круглий стіл

Доцент кафедри психології, соціології та права Панькевич Василь Миколайович виступив з кардинально відмінною, від попередніх, доповіддю, що розкривала актуальну проблему в сфері освіти України - причини виникнення та шляхи подолання корупції в навчальних закладах.

«Формування професійної компетенції економістів: проблеми і перспективи в умовах Болонського процесу» - такою була тема доповіді доцента кафедри філософії та економічної теорії Павлюк Тетяни Іванівни, яка донесла до слухачів усі аспекти впливу Болонського процесу на формування кадрового потенціалу економістів нашої країни.

круглий стіл

Доцент кафедри філософії та економічної теорії Мартинова Ліля Борисівна у своєму виступі наголосила на тому, що культура спілкування викладача є важливим чинником ефективного здійснення навчального процесу у будь якому вузі. Після слів Лілі Борисівни мова пішла про фізичну культуру студентів, як один з важливих аспектів підготовки майбутніх фахівців, тему розмови розпочав Доцент кафедри соціології, психології і права Ковінько Михайло Степанович, який є фахівцем в даній сфері діяльності.

Родзинкою круглого столу стала презентація результатів соціологічного опитування на тему: «Оціночні судження взаємин «викладач-студент» очима студентів ВТЕІ КНТЕУ», що було реалізоване зусиллями доцента кафедри психології, соціології та права Слободиської Оксани Арнольдівни. Результати даного опитування відображають реальний стан справ та стануть орієнтиром для налагодження механізму співпраці студентів з викладачами.

Далі до висвітлення проблематики долучились студенти, з-поміж яких голова Ради студентського самоврядування Володимир Сахаров, який відстоював думку, що студентське самоврядування є важливою складовою підготовки кваліфікованих кадрів. За словами Володимира: «Участь в органах студентського самоврядування, звичайно, не обов’язкова, але важлива умова формування майбутнього фахівця.» Володимир також розповів про основні напрямки роботи студради та поділився планами на майбутнє.

До обговорення приєднались також студентки Сімчук Ірина, Кичак Тетяна та Ізбінська Яна, дівчата повідали багато цікавого – психологічний аналіз конфліктів між викладачами та студентами, трактування сучасних уявлень про викладача і на останок заходу Яна Ізбінська розповіла яким має бути сучасний викладач очима студента.

Атмосфера спілкування була досить спокійною, що дає можливість говорити про її результативність. Хоч проблеми були розглянуті, здебільшого, поверхнево зате крок на зустріч європейським принципам демократичної співпраці був впевнено зроблений, адже кожен міг відкрито говорити про наболіле. Отож Вінницький торговельно-економічний інститут вкотре довів, що Вінниця – це європейська столиця України, започаткувавши принципи відкритості та рівноправності, показавши приклад, як слід братися за вирішення протиріч. День проведення вищеописаного круглого столу має стати точкою відліку у вирішенні проблемних питань, налагодженні дружніх, рівноправних відносин та в розбудові ефективних методів співробітництва студентів та викладачів.



Переглядів: 14183
Поширень: 0