Як завжди Дні Європи у Вінниці відбулись цікаво, феєрично із програмою заходів, яка не дала жодному мешканцю нашого міста сумувати. Та цього року не байдужими залишилися і вінницькі студенти.

Так Студентський Парламент Вінниччини провів власними зусиллями захід під гаслом «Захистили Європу – створімо спільне майбутнє».

Суть акції полягає у тому, що студпарламентарями було виготовлено компіляцію прапора Європейського Союзу з накладеним на центр цього прапора Гербом війська Запорізького у вигляді козака з мушкетом. Саме цей прапор починаючи із Дня Європи і до тепер знайшов своє місце та радує перехожих на вулиці Театральній. Під час святкувань група студентів розповсюджували листівки із раніше підготовленим зверненням до депутатів Європарламенту та збирали підписи усіх бажаючих, які підтверджують своє прагнення вступу України в Європейський Союз.

На разі підраховуються підписи, формується зменшена форма прапора та лист-звернення, що попередньо був затверджений на сесії Студентського Парламенту Вінниччини, які невдовзі будуть відправлені до генерального офісу Європарламенту.

«Даний захід підкреслює роль України та її народу у формуванні спільної європейської історії. Козаки, як один із феноменів минулого українського життя поряд з подібними формуваннями в історії хорватського, угорського , російського народів, захистили європейсько-християнську цивілізацію – на підвалинах якої базується філософія сучасного Європейського Союзу.» - говорить автор ідеї, депутат Студентського Парламенту Вінниччини Анастасія Ланова.

Тож не забуваймо, що «Козацькому роду нема переводу!!!»



Переглядів: 4838
Поширень: 0