У 2013 р. Південно-східний європейський півфінал студентської першості світу з програмування ACM-ICPC, наймасовіша студентська олімпіада світу, втретє пройде в мультисайтовому режимі у двох університетах:

  • Бухарестський політехнічний університет, Румунія
  • Вінницький національний технічний університет, Україна

Будь-яка з команд університетів країн південно-східної Європи може взяти участь у півфіналі на одному з двох майданчиків (сайтів) за власним вибором, на кожному з яких збереться близько 40 команд.

Вінницький національний технічний університет має великий досвід проведення міжнародних олімпіад з програмування. Вже понад десять років він проводить відкритий фінал Всеукраїнської студентської олімпіади за правилами ACM-ICPC, кількість учасників першого етапу якої за ці роки зросла від 68 команд у 2001 р. до більш ніж 650 – у2012 р.

Студентська командна першість світу з програмування АСМ-ІСРС, яка проводиться цього року в 38-й раз, є наймасовішою, найпопулярнішою та найпрестижнішою всесвітньою студентською олімпіадою. Вона проводиться всесвітньою Асоціацією комп’ютерної техніки АСМ.

Результати першості світу з програмування відображають міжнародний розподіл світового комп\'ютерного інтелектуального потенціалу і дозволяють оцінити здібності нації. Можливість країни виявити, зібрати і виховати команди, здатні боротися за перемогу у фіналі світової першості, свідчить про загальний рівень розвитку комп\'ютерних технологій у країні. Недарма компанія ІВМ, генеральний спонсор всесвітньої студентської першості з програмування, щорічно витрачає на її проведення понад 250 млн. доларів, перетворюючи Всесвітній фінал на надзвичайне свято для найталановитіших студентів.

Недарма й організатори українського півфіналу першості світу щороку намагаються створити всі умови для успішного його проведення.

Велике значення відводиться цікавій та насиченій культурно-розважальній програмі.Учасники мають можливість познайомитись з Україною, взяти участь в екскурсії містом Вінницею і відвідати один з найкрасивіших природних парків світу "Софіївка", ближче познайомитися на вечірці знайомств, при проведенні спортивних змагань та конкурсів, під час турнірів з пейнтболу, футболу, боулінгу.І, нарешті, переможців та гостів України – іноземних учасників, чекають призи та сувеніри від компаній-спонсорів (Facebook, EPAM Systems, Microsoft, Яндекс, SysIQ, Frog, S&T, CDM, Datagroup, GlobalLogicInc., ІнфопульсУкраїна), партнерів (ABBYY, Міратех, Sitecore, Lime-systems, InteticsCo, Всеукраїнська асоціація «Інформаційна безпека та інформаційні технології») та співорганізаторів (ТОВ «Арт-мастер» і Всеукраїнського благодійного фонду «Асоціація підтримки та розвитку інформаційних технологій»).

Більш детальну інформацію можна отримати на сайтах та в соціальних мережах:

Всім, хто бажає виступити в якості спонсора/партнера Олімпіади та не пропустити яскраву інноваційну та соціально-значиму насичену подія,просимо звертатися:



Переглядів: 4441
Поширень: 0