11 вересня відбулась прес-конференція з нагоди виборів до Студентського Парламенту Вінниччини - 2013. Участь у прес-конференції взяли заступник голови облдержадміністрації Любов Спірідонова, заступник начальника управління у справах сім’ї та молоді облдержадміністрації Наталія Богданова та голова Спілки молодіжних організацій Вінниччини Ольга Безпалько.

Ольга Безпалько, Любов Спірідонова та Марина Богданова

На сьогоднішній день в області зареєстровано понад дві тисячі громадських організації. Близько 500 громадських організацій співпрацює з облдержадміністрацією, з них 300 – молодіжні громадські організації.

Любов Спірідонова зауважила, що зважаючи на активну позицію молодих вінничан Вінницю можна по праву вважати молодіжним містом. Вона також поінформувала про те, що Студентський Парламент Вінниччини є консультативно-дорадчим органом при голові обласної державної адміністрації, який заснований у вересні 2010 року за ініціативи Спілки молодіжних організацій Вінниччини.

«Це один із найуспішніших обласних молодіжних проектів. На відміну від молодіжних рад та адміністрацій, які існували раніше, Студентський Парламент Вінниччини виховує зі студентських самоврядців громадських діячів, благодійників та нове покоління управлінців не лише Вінниччини, а й держави», - наголосила заступник голови облдержадміністрації.

Любов Спірідонова зазначила, що до когорти молодих депутатів потрапляють лідери студентської думки, ініціативні та креативні студенти Вінниччини. Ці молоді люди знають, яким повинно бути студентське життя, які саме проблеми необхідно вирішувати з допомогою керівництва області.

В свою чергу Наталія Богданова наголосила на тому, що Студентський Парламент Вінниччини - важливий та активний суб’єкт молодіжної політики нашої області.

Ольга Безпалько поінформувала учасників прес-конференції про хід цьогорічної виборчої кампанії. За її словами, з початком нового навчального 2013 року стартувала виборча кампанія до Студентського Парламенту Вінниччини III скликання. За підсумками виборів буде сформовано новий депутатський склад. Цьогорічний склад Студпарламенту залишиться незмінним. Наразі ж своїх представників будуть обирати 42 вищі навчальні заклади І-ІV рівня акредитації Вінниччини. Вибори проходитимуть згідно пропорційної системи з розрахунку 1 депутат на 1000 студентів.

«Основна ідея полягає в тому, що кожний вищий навчальний заклад області від I – IV рівнів акредитації, шляхом демократичних виборів обирає депутата від свого навчального закладу до Студпарламенту. Голова Студпарламенту обиратиметься більшістю голосів депутатів за результатами конкурсу підготовлених проектів розвитку студентства Вінниччини, і призначатиметься радником губернатора з питань студентської молоді на громадських засадах. А молоді парламентарі будуть закріплені за депутатами обласної Ради в якості помічників на громадських засадах», - зазначила Ольга Безпалько, звертаючись до присутніх.

За її словами, у Студентського Парламенту Вінниччини вже є своє «ім’я» та послідовники, здобутки та традиції. Головна мета – об’єднати усю студентську молодь Вінниччини, незалежно від політичних вподобань та рухатись прогресивним шляхом, що притаманний інтелектуально-освіченій молоді.



Переглядів: 5854
Поширень: 0