В проекті задіяні банки, приватні підприємства, державні установи. Супроводжують проект районні центри зайнятості м. Вінниці.

- Закон про забезпечення молоді першим робочим місцем в Україні є, але проблеми, пов’язані з працевлаштуванням випускників, залишаються актуальними. Проект, який ми розпочали цього року спільно із районними центрами зайнятості м. Вінниці та підприємствами і установами міста, допоможе вирішити цю проблему, принаймні для наших студентів.

Працедавець, який прийняв за направленням служби зайнятості молодого фахівця, може розраховувати на додаткові кошти від держави - щомісячну компенсацію, якщо перше робоче місце за спеціальністю надається на два роки. «Держава гарантує компенсацію єдиного соціального внеску роботодавцю протягом року, якщо він працевлаштував молодого спеціаліста. Але є умова – працедавець не може звільнити фахівця впродовж двох років. Для молодої людини – це шанс отримати необхідний досвід та стаж роботи, для працедавця – можливість придивитись і «виростити» свого спеціаліста», - переконана головний спеціаліст Лівобережного Центру зайнятості м. Вінниці Тетяна Бевз.

Допомогти учням набути досвіду, стаж та отримати необхідні практичні знання та навички за спеціальністю взялися у Вінницькому обласному управлінні АТ «Ощадбанку», ПАТ КБ «Приватбанку» Вінницькій філії, ПАТ КБ «Надра-банку», Вінницькому департаменті фінансів облдержадміністрації, комплексі відпочинку «Гостевія» ПП «Гладько», АТ «Дельта Банку», АТ «Терра Банку», ПАТ «Реал Банку» та ПАТ Банку "Київська Русь". Студенти коледжу проходитимуть практику під керівництвом фахівців установ, підприємств і організацій. Згодом кращі з них отримають гарантоване місце роботи, а то й перейнявши досвід у «акул вінницького бізнесу», започаткують власну справу.

За майбутніми випускниками Вінницького технічного коледжу роботодавці вже розпочали «полювання». Адже тут навчають популярним на сучасному ринку праці спеціальностям: економіст, фінансист, технік з обчислювальної техніки, електромеханік автотранспортних засобів, радіотехнік, технік-організатор перевезень.



Переглядів: 3653
Поширень: 0