Розповідаючи викладачам та студентам фінансового відділення коледжу про пріоритети Міністерства доходів і зборів в напрямку надання послуг платникам податків та формування податкової культури, керівник інформаційно-комунікаційного відділу ГУ Міндоходів у Вінницькій області Лариса Павлюк зазначила: „ Наше відомство активно опікується вихованням майбутнього свідомого платника податків. З нового навчального року дев’ятикласники отримали презентований Міністром доходів і зборів Олександром Клименком підручник „Основи податкових знань”. Гарні традиції співпраці з освітянами – це творчі конкурси, створення вистав та мультфільму „Місто мрій”, екскурсії, брейн-ринги та дні відкритих дверей. Лише в поточному році за ініціативи органів доходів і зборів Вінниччини проведено понад 500 заходів зі школярами та студентством”.

Доступно про податок  на нерухоме майно – очима студентів  Вінницького технічного коледжуНа розсуд журі та однокурсників було винесено 6 різнопланових презентацій, які несли інформацію про особливість справляння податку фізичними особами. Присутні дізналися, що загалом більшість жителів Вінниччини користуватимуться пільгами з даного податку. Адже сумарна площа належної їм житлової нерухомості не перевищує пільгову межу (120 кв.м. житлової площі – сукупно для всіх квартир, 250 кв.м – для будинків, 370 кв.м. - сукупної житлової площі за всіма такими об\'єктами). Студенти акцентували увагу, що в поточному році фізичні особи податок на нерухоме майно не сплачують, наразі задля правильного його нарахування громадянам-власникам квартир або будинків, у яких житлова площа об‘єктів житлової нерухомості перевищує пільгову, необхідно до кінця 2013 року завітати до Центрів обслуговування платників державних податкових інспекцій за місцем реєстрації (прописки) для проведення звірки.

Кожна студентська робота вирізнялася оригінальністю подачі матеріалу, цікавим дизайном та ґрунтовними знаннями податкового законодавства. Тож всі конкурсанти отримали подарунки від директора Вінницької філії ДП „СВЦ Міндоходів України” Ігоря Андрійченка. Останній особливо відзначив роботу Мирослави Палій, яка донесла в своїй презентації основне джерело податкової інформації - журнал „Вісник Міністерства доходів і зборів України”. Головний же приз дістався Інні Уваровій, саме її робота буде демонструватися у Центрах обслуговування платників органів Міндоходів Вінницької області.

Наразі в 14 ЦОПах регіону надається комплекс послуг з отримання довідок, консультацій, приймання звітності, в тому числі електронної, забезпечення швидкого доступу до інформації.

Нещодавно в Міністерстві доходів і зборів України розпочав роботу Моніторинговий центр. Одна із його функцій – внутрішній контроль за якістю обслуговування платників в сервісних центрах та на митних постах. Цілодобовий контроль дає змогу оперативно реагувати на позаштатні ситуації. Так, наприклад, у випадку збільшення кількості відвідувачів для ліквідації черг залучається додатковий персонал, подовжуються прийомні години.


Переглядів: 2925
Поширень: 0