Даний захід проводився в рамках проекту "Жива бібліотека - "Молодь Вінниччини за безпечну подорож!", що здійснюється в рамках проекту «Залучення молоді до запобігання торгівлі людьми в Україні» що реалізується «Українським фондом «Благополуччя дітей» партнерстві з MTV EXIT за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Студентська молодь Вінниці вивчала Правила безпечної подорожі

Студенти з великою зацікавленістю «читали» «живі книжки», в ролі яких були особи, що мають міграційний досвід. Під час вільного діалогу «читачі» почули життєві історії «живих книжок», про їхній досвід перебування за кордоном, отримали практичні поради щодо безпечного подорожування і як убезпечити себе від потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

Студентська молодь Вінниці вивчала Правила безпечної подорожі

Особливе враження на учасників заходу справив документальний фільм «Життя на продаж» виробництва MTV EXIT (режисер - Віра Яковенко). Фільм розповідає справжні історії постраждалих: Оксана, продавець на ринку, під тягарем боргів потрапила на примусову 18-годинну працю; Марині, дизайнеру інтер’єрів, пообіцяли роботу на швейній фабриці, але опинилася вона в Москві на роботі в секс-індустрії; Олег, молодий будівельник, який хотів зібрати грошей на автомобіль, був примушений до тяжкої роботи на будівництві в Росії. Роль ведучої у фільмі виконала популярна співачка Джамала, а завдяки відтворенню реальних подій та справжнім свідченням постраждалих фільм показує глядачам вражаючі подробиці торгівлі людьми та навчає молодь, як уберегти себе у процесі пошуку роботи та під час подорожі.

Студентська молодь Вінниці вивчала Правила безпечної подорожі

Після перегляду фільму була проведена вікторина з питань безпечної поведінки під час подорожі. Найактивніші учасники вікторини отримали призи.

Відгуки «читачів»:

«Раніше ніколи не замислювався над проблемою торгівлі людьми і не здогадувався, що цей злочин настільки розповсюджений. Сьогодні я почув корисну та потрібну інформацію, яка необхідна кожному з нас. Обов’язково розповім батькам та друзям. Дякую за цікавий захід, за те що Вам не байдуже наше майбутнє!»

«Я вражена побаченими історіями заробітчан у фільмі «Життя на продаж». Насправді, я не думала, що так легко потрапити до рук работорговців. Дякую за практичні поради щодо безпечного перебування за кордоном!»

Для довідки:
Вінницька обласна правозахисна організація "Джерело надії" заснована у 2006 році.
Метою організації є сприяння соціальній адаптації громадян та членів їх родин, задоволення та захист прав і законних інтересів членів організації.
Основними напрямками роботи організації є інформаційно - просвітницька діяльність з попередження торгівлі людьми та допомога постраждалим від торгівлі людьми.


Переглядів: 4375
Поширень: 0