Вінницький національний технічний університет уклав угоду про співробітництво з Цзинанським університетом «Qilu Normal University» (Китайська Народна Республіка).

Угода - це результат візиту до міст Цзинань та Тайань проректора з наукової роботи Вінницького національного технічного університету, доктора технічних наук, професора Сергія Павлова на чолі міжнародної делегації.

У договорі йдеться про технологічні дослідження, а також про відкриття на базі Вінницького національного технічного університету Центру Конфуція. Це буде вже п’ятий в Україні такий науково-навчальний заклад, котрий за основне завдання має популяризацію культурної спадщини китайського народу, зокрема китайської мови, розширення освітнього та культурного обміну, а також розвиток дружніх відносин між державами.

Під час візиту детально обговорили нюанси співпраці щодо навчання студентів і стажування викладачів, виконання дисертаційних досліджень аспірантами ВНТУ у напрямку біотехнологічних спеціальностей, а також у сфері нанотехнологій, матеріалознавства й енергозбереження.

У рамках виконання угоди з компанією «SHANDONG VOTSEN NEW ENERGY TECHNOLOGY CO., LTD» (м. Тайянь, Китай) із генеральним директором Лю Лізіанем укладено домовленість про створення на базі ВНТУ спільної науково-випробувальної лабораторії сертифікації та контролю параметрів літієвих батарей як джерел живлення електромобілів і реалізації програми енергозбереження у місті Вінниці. Варто зазначити, що співпраця з цією фірмою стосується енергозберігаючих технологій на основі використання новітніх технологій у галузі дослідження та побудови альтернативних джерел енергії; розробки оптоелектронних, мікроелектронних і нанотехнологій у сфері створення оптико-електронних засобів, біомедичній оптиці; розробки інформаційно-вимірювальних систем діагностики контролю параметрів літієвих батарей як джерел живлення електромобілями; використання літієвих батарей у біомедичних оптоелектронних лазерних і мікроелектронних системах.

Вінницький національний технічний університет уклав угоду про співробітництво з Цзинанським університетом

Під час візиту відбулася зустріч із керівництвом міста Тайань. Члени делегації ознайомилися з роботою Тайаньської національної зони високих технологій, досягненнями Цзинанського інституту енергетики Шандунської Академії Наук, компанії «Linuo-Power», що є лідером у Китаї з виробництва високоефективних сонячних батарей.

Варто зауважити, що вчені Вінницького національного технічного університету вже багато років ведуть активну наукову співпрацю з Чаньчунським інститутом точної механіки та оптики, Китайським технологічним парком високих технологій (м. Цзинань), Шаньдунським університетом, Шаньдунським транспортним університетом, Хенанським університетом.

Позаторік ректор ВНТУ, доктор технічних наук, професор Володимир Грабко брав участь у роботі українсько-китайської підкомісії з питань співробітництва в галузі освіти комісії зі співробітництва між Урядом України та Урядом Китайської Народної Республіки на базі Цюнчжоуського університету (м. Санья, КНР). Учасники Форуму розглянули нагальні питання співпраці університетів у сфері освіти з природничих та гуманітарних наук, гірництва, водної справи, медицини, машинобудування, транспорту, авіа- та суднобудування, матеріалознавства, а також міжнародного академічного обміну студентів, аспірантів та викладачів вищих навчальних закладів; гармонізації бакалаврських та магістерських програм; запровадження англомовних магістерських програм у вищих навчальних закладах обох держав; виконання аспірантських дисертаційних робіт під подвійним керівництвом професорів з китайських та українських вищих навчальних закладів; проходження стажування українських викладачів і науковців у провідних університетах Китаю, а китайських – у ВНЗ України тощо.

Студентки ВНТУ Ольга Кавуненко та Вікторія Зайкова нещодавно впродовж двох місяців проходили науково-виробничу практику в компанії «SHANDONG VOTSEN NEW ENERGY TECHNOLOGY CO., LTD. Дівчата вивчали особливості ефективного маркетингу, комерціалізації та впровадження нових технологій у народне господарство.

Загалом Вінницький національний технічний університет понад 10 років плідно працює з китайськими партнерами у напрямку освіти та науки. Центр із зарубіжного навчання Компанії зовнішньої торгівлі та інформації провінції Шаньдунь направив на навчання до ВНТУ понад 250 китайських студентів.



Переглядів: 4604
Поширень: 0