Центр міжнародних проектів "Євроосвіта" у партнерстві з міжнародною групою експертів 30 травня представив 8-й академічний рейтинг вищих навчальних закладів України "Топ-200 Україна".

В авангарді українських університетів протягом всіх 8 років впевнено залишаються Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут" та Київський національний університет ім. Шевченка. У зв\'язку з дуже схожими значеннями інтегрального показника для обох лідерів, і їх значним відривом від групи інших університетів, цього року команда проекту "Топ 200 Україна" присудила їм загальне перше/друге місце. Обидва лідери проводять активну роботу з усіх напрямків своєї діяльності.

У першій десятці університетів зберегли свої місця Харківський національний університет ім. Каразіна (3 місце), Національний університет "Києво-Могилянська академія" (4 місце), Національний гірничий університет (7 місце), Дніпропетровський національний університет (10 місце).

Поліпшили свої позиції НТУ "Харківський політехнічний інститут" (5 місце), Національний університет "Львівська політехніка" (6 місце). Також до ТОП – 10 увійшов Львівський національний університет ім. Франка, перемістившись з 14 на 9 позицію.

Вінницькі вищі навчальні заклади у двадцятку не увійшли.

Найвище серед них у національному рейтингу Вінницький національний медичний університет ім. М.І. Пирогова – 28-ма позиція. Такий же результат університет отримав і минулого року. Трохи нижче – на 30-му місці – Вінницький національний технічний університет (минулоріч він посідав 26-ту сходинку).

Далі нижче сотні – Вінницький національний аграрний університет. Він зберіг свою минулорічну позицію і залишився на 132-й сходинці. Вінницький державний педагогічний університет найбільш суттєво «з’їхав» у рейтингу – аж на 14 сходинок. Цьогоріч він розмістився на 175-ій позиції (відповідно, минулоріч – 161-ша сходинка).



Переглядів: 4037
Поширень: 0