Вже в шістнадцяте вінницька молодь згуртується навколо події, на яку чекають студенти всієї України - Мультифестиваль «Студентська Республіка». З 21-23 червня база відпочинку «Колос» перетвориться на унікальну автономну Студентську країну зі своєю владою, валютою, правилами та законами.

Вінницькі студенти створять свою країну

Головна ідея Студентської Республіки – відтворити у молодіжному середовищі процес виборів, спровокувати більш активну поведінку молоді в громадському та політичному житті міста, регіону та держави загалом.

Темою цьогорічної літньої Студреспубліки стане «Нова регіональна модель Вінниччини».

Вінницькі студенти створять свою країну

Перед учасниками СтудРеспубліки-2014 постане нелегке завдання. Кожній команді потрібно буде створити власну «політичну партію», зареєструвати її, та шляхом реклами та агітації набрати найбільшу кількість голосів, щоб потрапити до магістрату Студентської Республіки.

Окрім оргдіяльнісної гри з моделювання квазі-держави, на території студентського міста відбуваються молодіжні субфести, які супроводжуються спортивними змаганнями, інтелектуальними іграми, КВН, дебатами, а також конкурсами студентської краси «Містер» та «Перша Леді» Студентської Республіки.

Вінницькі студенти створять свою країну

- Студентська Республіка чекає на всіх молодих, талановитих та амбіційних лідерів вінницького студентства. Цього року ми побудуємо нову регіональну модель Вінниччини! Окрім змагань за головні нагороди субфестивалів та перемоги в політичній грі, учасники Студреспубліки зможуть взяти участь у тренінгах та навчаннях різної тематики та напрямку. Студентська Республіка поставить багато запитань та відкриє ще більше можливостей для формування якісно нового мислення щодо створення нової країни, - зазначає координатор Мультифестивалю «СтудРеспубліка» у Вінниці - Андрій Кавунець

Вже традиційно головними організаторами вінницької СтудРеспубліки виступають Народно-демократична ліга молоді, Управління у справах сім`ї та молоді облдержадміністрації, Міжнародне товариство «Україна-Польща-Німеччина» та Спілка молодіжних організацій Вінниччини. Захід проходить за підтримки Міністерства сім’ї, молоді та спорту України.

Вінницькі студенти створять свою країну

Одразу після регіонального етапу, обраний мер та магістрат поїдуть представляти Вінницьку область на Всеукраїнську Студентську Республіку, де будуть обрані Студентський президент і Студентський парламент України.



Переглядів: 4382
Поширень: 0