Ректора Вінницького педуніверситету ім. М. Коцюбинського Олександра Шестопалюка 13 січня ознайомили з наказом про його звільнення, підписаним міністром С. Квітом. Крім того, його позбавили всіх вчених звань. Неофіційно основною причиною відставки керівника називають сумнівний продаж гуртожитку. Такими заходами Міністерство науки і освіти намагається «по-хорошому» попрощатися з людиною.

Близько тижня тому з\'явилася інформація про те, що А. Шестопалюк нібито сам подав заяву про звільнення. Її не коментували. За словами заступника голови Вінницької ОДА Ігоря Івасюка, наказ про звільнення міністр підписав 6 січня. «Дійсно, якби він не написав заяву сам, то звільнили б за статтею ... Є певні проблеми щодо майна вузу», - уточнив виданню «Реал» замгубернатора.

Під «певними проблемами» Ігор Дмитрович, мабуть, розумів, гуртожиток по вул. Гоголя, який продав вуз. За цим фактом правоохоронні органи проводили розслідування, причому, не один рік. У підсумку воно нічим не закінчилося ...

Новий ректор в педуніверситеті орієнтовно з\'явиться в середині квітня. Поки ж педагоги збираються оголосити конкурс. А тим часом обов\'язки ректора виконує проректор з наукової роботи Ірина Руснак.



Переглядів: 9466
Поширень: 0