Вчора у міській раді молодь Вінниці зустрілася зі своїми однолітками з різних куточків України. Юнаки та дівчата зі Львову, Тернополя, Кіровограду, Одеси та інших міст, які є учасниками молодіжного проекту «Твоя країна», провели у нашому місті кілька днів. А під час зустрічі поділилися враженнями про Вінницю. Серед іншого вони були приємно вражені організацією роботи Прозорих офісів міста, громадським транспортом та можливостями для реалізації молоді.

26 січня до Вінниці приїхали 19 студентів з різних міст України за програмою обміну молодіжного Всеукраїнського проекту «Твоя країна». Його організатором є Всеукраїнська молодіжна громадська організація «Фундація регіональних ініціатив», а у Вінниці – Вінницька міська громадська організація «Квестоманія». Вчора гості нашого міста спілкувались з представниками Вінницької молодіжної ради та центру підліткових клубів «Універ». Зустріч відбулася у залі засідань міської ради.

«Цей проект дозволяє українським студентам знайомитися з різними містами нашої країни, їхніми особливостями та здобутками. Він діє вже більше року. За цей час відбулося більше 30 програм обміну. Вінниця бере участь у проекті вперше. У нашому місті 19 українських студентів пробудуть чотири дні – з 26 по 29 січня. У рамках проекту – зустрічі з відомими людьми Вінниці, екскурсії навчальними закладами тощо. Також ми покажемо місто з точки зору відпочинку та туризму. Крім того, наші гості вже взяли участь у акції «Свіча пам’яті у нашому серці» у підтримку жителів Маріуполя та в пам\'ять жертв АТО. Завдяки програмі обміну кожен її учасник зможе відкрити для себе Вінницю в новому ракурсі», – зазначив голова проекту у Вінниці Артем Поліковський.

Голова Вінницької молодіжної ради Дмитро Мира розповів, що учасники проекту «Твоя країна» вже познайомилися з роботою міської ради, побували у Прозорому офісі: «На студентів ще очікують цікаві тренінги, зустрічі з відомими людьми міста, турнір з боулінгу, КВН, квест по місту».

Студенти з проекту «Твоя країна» назвали Вінницю одним з найбільш перспективних міст для молоді

Гостям розповіли про життя молоді у Вінниці, а вони зі свого боку поділилися враженнями від нашого міста. «Мене приємно вразила робота Вінницької міської ради, те, як організовано прийом людей у Прозорих офісах. Все робиться для того, щоб вінничани у найбільш комфортних умовах могли вирішити свої питання, – каже львів’янка Анастасія Соголовська. – Молодіжні організації вашого міста докладають дуже багато зусиль, щоб залучати чим більше вінничан до розвитку своїх талантів, до активного відпочинку та фізичної культури. Я вважаю, що Вінниця – це одне з найперспективніших міст для розвитку молоді в Україні».

З Анастасією погоджується й Юлія Паншина з Одеси: «Вінниця – це дійсно європейське місто, у якому є багато можливостей для розвитку і реалізації молодих людей. Дуже хочеться ще раз приїхати до Вінниці, я радитиму відвідати це місто всім своїм друзям, адже у вас є чому повчитися та на що подивитися».

«Я бував у багатьох містах України і з упевненістю можу сказати, що Вінниця – дуже чисте та охайне місто. У вас чудово розвинена система громадського транспорту, нові зручні автобуси та тролейбуси», – зазначив Володимир Вакуленко з Кіровограду. А Анастасія Позичайло відзначила те, що міська влада всебічно сприяє розвитку молодіжного середовища.



Переглядів: 5472
Поширень: 0