Для того, щоб майбутні абітурієнти, учні старших класів та усі бажаючі змогли ознайомитись з роботою Донецького національного університету, тут провели «День відкритих дверей». Захід відбувся 8 лютого на базі колишніх приміщень Вінницького заводу «Кристалл».

Для потенційних своїх студентів та їх батьків викладачі розповіли детальну інформацію про перелік вступних документів, про вартість навчання, про вступні екзамени та спеціальності, за якими у Донецькому університеті готують фахівців. Загалом у виші, який протягом семи років поспіль входить до десятки кращих класичних університетів України, здійснюється підготовка фахівців природничого, гуманітарного, економічного та юридичного профілів за 40 напрямами і більш ніж 50 спеціальностями. А навчально-виховний процес в Донецькому національному університеті у місті Вінниця забезпечує майже 700 викладачів та співробітників.

У Донецькому національному університеті, що тепер у Вінниці, пройшов День відкритих дверей

У вступному слові ректор Донецького національного університету, доктор юридичних наук, професор Роман Гринюк, зазначив, що така кількість гостей викликала приємне здивування. Адже дійсно, усі охочі, які прийшли ознайомитися з ВУЗом, ледь помістилися в актовій залі. В той же час Роман Гринюк запевнив усіх присутніх, що, коли вони повернуться до Донецька, філія у Вінниці обов’язково залишиться.

«Повідомляю вам офіційно, дорогі вінничани, у будь-якому разі, якщо ми вже розпочали свою діяльність у Вінниці, якщо ми працюємо над повноцінним забезпеченням навчального процесу, якщо ми запрошуємо вас на день відкритих дверей, то це свідчить про те, що ми не залишимо нову сторінку в нашій історії недописаною. У будь-якому разі, Донецький національний університет назавжди пов’язаний із Вінницею. І коли Донецьк буде під українським стягом і настануть передумови для нашого повернення, у Вінниці залишаться філія ДонНУ. Більше того, в перспективі на її базі постане повноцінний європейський університет класичного типу. Але це на майбутнє, а наразі нам потрібні активні, талановиті, цілеспрямовані, креативні творчі студенти. Донецький національний університет готовий їм дати своє ім’я, свою репутацію, свої можливості та поділитися своїми знаннями» – зауважив Роман Гринюк.

У Донецькому національному університеті, що тепер у Вінниці, пройшов День відкритих дверей

За словами ректора ДонНУ, все технічне забезпечення залишилося в Донецьку і наразі викладачі відроджують матеріальну базу. Однак, підкреслив, найголовніше, що вдалося – це евакуювати колектив, традиції, ім’я та авторитет закладу.

Заступник директора департаменту освіти і науки облдержадміністрації Валерій Бачинський, який завітав на захід, зауважив, що у відновленні матеріальної бази закладу плече підтримки нададуть і місцева влада, і вищі навчальні заклади Вінниці.

«На Вінниччину переїхав не просто потужний класичний університет, а переїхали патріоти нашої держави. Мені приємно відмітити і те, як вінничани зустріли ДонНУ , адже спільними зусиллями облдержадміністрації, Вінницької міської ради почалися зразу створюватися умови для того, щоб Донецький національний університет зумів розпочати свою роботу у Вінниці. Сьогодні ви вже маєте власне приміщення. Налагоджена співпраці з вищими навчальними закладами нашого обласного центру, які разом з вами прикладають максимум зусиль, аби створити навчально-виробничу базу, щоб з 1 вересня вже могли навчатися в належних умовах, а теорія і практика - співпадали» – наголосив Валерій Бачинський.

Для довідки:

3 листорада 2014 році Донецький національний університет розпочав нову сторінку у своїй діяльності. Через складну суспільно-політичну ситуацію на Сході України та продовження збройного конфлікту на території м. Донецьк, з метою збереження життя та здоров’я громадян України Міністерством освіти і науки України було прийнято рішення щодо перенесення діяльності ДонНУ в м. Вінниця.

Донецький національний університет сьогодні — це потужний науково-освітній комплекс найвищого ІV рівня акредитації, один із провідних вищих навчальних закладів країни.

До структури університету входять 9 основних факультетів: математики та інформаційних технологій, хімічний, фізико-технічний, біологічний, філологічний, іноземних мов, історичний, економічний та юридичний.



Переглядів: 4904
Поширень: 0