Студенти Донецького національного університету, який тепер знаходиться у Вінниці, провели акцію в пам\'ять про річницю кривавого побиття озвірілими прихильниками "Російської весни" учасників українського мітингу в Донецьку.

Донецькі студенти у Вінниці нагадали, що Донбас - це Україна

За повідомленням, розміщеним на офіційній сторінці університету у соціальній мережі Facebook, рік тому, Донецьк вкотре вийшов на мирний мітинг в підтримку Соборності України. Тисячі донеччан із жовто-блакитними стягами перетворили головну площу міста у велику дружню українську родину. Саме рік тому тут вперше пролилася кров патріотів, тих, хто хотів жити у вільній Україні. Тоді Донецьк втратив 22-річного громадського активіста Дмитра Чернявського, який був підступно вбитий під час розгону мітингу сепаратистами. Дмитра не стало, але пам’ять про нього назавжди у наших серцях.

Викладачі та студенти ДонНУ неодноразово виходили на мітинги у Донецьку. Щораз своїми діями вони доводили усьому світу, що Донбас – це Україна. Зараз ДонНУ базується у Вінниці. Проте ми щиро віримо у те, що зможемо повернутися до рідних корпусів: без остраху тримаючи в руках український прапор та говорячи, що Донецьк – українське місто!



Переглядів: 3999
Поширень: 0