Восьмого квітня на базі Вінницького національного технічного університету відбулося відкриття фінального етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з радіотехніки. Метою інтелектуального студентського змагання є підвищення якості підготовки фахівців з зазначеного напрямку та пошук обдарованої студентської молоді.

У відкритті взяли участь заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації - начальник управління професійної освіти, інноватики та науки Валерій Бачинський, ректор Вінницького національного технічного університету, доктор технічних наук Володимир Грабко, голова оргкомітету, проректор з наукової роботи, доктор технічний наук, професор Сергій Павлов, а також викладачі університету, спонсори та партнери Олімпіади.

У технічному університеті відбулося відкриття Всеукраїнської студентської олімпіади з радіотехніки

Вітаючи присутніх Валерій Бачинський зазначив: «Від імені обласної державної адміністрації вітаю всіх учасників Всеукраїнської студентської олімпіади з радіотехніки. Приємно відзначити, що вже сьомий рік поспіль на базі саме Вінницького національного технічного університету відбувається такий захід, який залучає до себе найкращих студентів вищих навчальних закладів».

Валерій Бачинський підкреслив, що показовим є те, що в складі 17 команд, які наразі представляють тут Україну є представники з Донецької області: «Це ще один вагомий доказ того, що наша країна єдина в спільному прагненні до розвитку та кращого майбутнього. Адже саме нам розбудовувати нашу незалежну державу». Він побажав учасникам перемог та цікавої і плідної роботи.

У технічному університеті відбулося відкриття Всеукраїнської студентської олімпіади з радіотехніки

В свою чергу Володимир Грабко висловив переконання в тому, що всі учасники Олімпіади вже є переможцями, адже саме вони продемонстрували найкращі результати у своїх навчальних закладах. Він побажав студентам наснаги та успіхів у досягненні найкращих результатів.

Варто зазначити, що Олімпіада проводиться у формі індивідуального змагання, шляхом розв’язання теоретичних завдань з п’яти фундаментальних дисциплін підготовки фахівців радіотехніки.

У технічному університеті відбулося відкриття Всеукраїнської студентської олімпіади з радіотехніки

Як зазначив голова журі ВСОРТ-2015 д. т. н., професор Осадчук О. В.: "Олімпіада молодих радистів це визначна подія для її учасників та університету. Щорічно співробітники кафедри радіотехніки докладають значні зусилля для її проведення ще більш якісно та цікаво. Тож в рамках проведення Олімпіади цього року вперше було проведено дистанційну дослідницьку олімпіаду для молоді Вінниччини за радіотехнічним напрямом. Вперше заплановано проведення позаконкурсного практичного туру змагань серед учасників, що сприятиме відзначенню кращих практиків серед радіотехнічної юні".

У технічному університеті відбулося відкриття Всеукраїнської студентської олімпіади з радіотехніки

До оргкомітету надійшло близько 50 анкет учасників з 15 вищих навчальних закладів України, переможців університетських змагань. Нагородження переможців Олімпіади відбудеться 9 квітня.



Переглядів: 4592
Поширень: 0