Сьогодні, 24 квітня, тестуванням із української мови та літератури розпочалася основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання.

Для абітурієнтів, які проходитимуть сьогодні іспит, розроблені тести двох рівнів складності з української мови і літератури. Результати ЗНО з української мови і літератури зараховуватимуться, як результати державної підсумкової атестації за курс повної загальної середньої освіти для всіх випускників.

На Вінниччині для проведення ЗНО з української мови та літератури визначено 21 округ, у який входить 49 пунктів тестування.

Зовнішнє незалежне оцінювання у 2015 році буде проведено з 12 навчальних предметів: української мови і літератури, історії України, математики, біології, географії, фізики, хімії, а також з англійської, німецької, французької, іспанської та російської мов. Кожен учасник ЗНО матиме право скласти тести не більш як із чотирьох навчальних предметів. ЗНО з української мови і літератури обов’язкове для вступу в будь який вищий навчальний заклад України. Додаткова сесія ЗНО розпочнеться 9 червня і триватиме рівно місяць.

За даними Українського центру оцінювання якості освіти, для участі в основній сесії зовнішнього оцінювання зареєструвались майже 289 тисяч абітурієнтів. У Вінницькій області зареєстровано 11793 осіб, з них 8651 - випускників 11 класів та 3142 - випускники минулих років.



Переглядів: 3134
Поширень: 0