Нещодавно, Вінницьке вище професійне училище сфери послуг відвідали представники Департаменту міжнародного співробітництва м. Уппсала (Швеція): директор Департаменту Алі Рашиді, заступник директора, координатор міжнародних проектів Євгенія Аверхед.

У Вінниці Департамент міжнародного співробітництва планує реалізувати пілотний проект з професіоналізації, а також допомогти в залученні фінансових ресурсів, які є необхідними для реалізації проекту.

Основними напрямками для співпраці визначено професійну освіту (нові компетенції, гарантія якості), ліберальну освіту, регіональний розвиток, створення моделі з міжнародного досвіду та адаптації її до українських реалій.

В ході візиту сторонами було обговорено можливість навчального закладу здійснювати професійне навчання «life long learning» (навчання протягом життя). Делегація мала можливість ознайомитись з навчальним закладом, концепцією його розвитку та навчально-матеріальною базою. Наступна зустріч з питань співпраці запланована на вересень 2015 р.

Для довідки:

Алі Рашиді є Директором Департаменту міжнародного співробітництва м. Уппсала, транснаціональним координатором та менеджером європейських та міжнародних проектів, пов’язаних з питаннями зайнятості та професійної підготовки. Рашиді є експертом в Quality Assurance, працює над впровадженням проектів та ініціатив в Західній та Східній Європі для покращення професійної освіти.

Євгенія Аверхед є заступником директора, координатором європейських проектів. Працює з національними та транснаціональними проектами по розробці методів професійного навчання.



Переглядів: 3863
Поширень: 0