20 лютого у місті відбудеться квест-змагання з пішого мандрівництва. Участь в ньому візьмуть 30 команд з різних міст України, в тому числі Києва, Львова, Одеси, Івано-Франківська тощо. Офіційне відкриття заходу о 7:30 у школі №23 (Космонавтів,32).

Щороку в одному з цікавих та неординарних куточків України проводяться унікальні зимові змагання для любителів помандрувати. У цьому році вони відбуватимуться у Вінниці та Вінницькому районі, багатому на історичні та природні пам’ятки. Цієї суботи представники осередку Національної скаутської організації України «Пласт» у Вінниці, проведуть квест-змагання для молоді зі всієї України. Його учасниками будуть юнаки та дівчата старші 16 років.

«Метою змагання є залучення молоді до спортивного туризму і краєзнавчої діяльності, популяризація здорового способу життя та активного відпочинку. А також – розвиток спортивного туризму, популяризація пішого мандрівництва. Гра основується на тому, що потрібно знайти якомога більше точок, позначених на карті і сфотографуватися на них всією командою. Кожна точка має свою вартість в балах. В підсумку, в кого найбільше балів – той переможець», – каже організатор змагання Роман Кулінець.

Загалом буде 25 «точок», наприклад, церква, будинок пасічника, годівниця на дереві тощо. Урочисте відкриття заходу о 7:30 у школі №23 (Космонавтів,32). Потім учасники підуть у Лісопарк, а фінішують у Стрижавці. Крім «точок», потрібно буде пройти ще чотири додаткових етапи змагання, показавши свої знання та практичні навички у різних сферах. А саме, у наданні першої медичної допомоги, стрільбі з пневматичної зброї, обізнаності в історії, технічних навичках, наприклад, пересуванню по канатах тощо.

Додаткова інформація за посиланням



Переглядів: 2432
Поширень: 0