Сьогодні, 25 травня, на Європейській площі м. Вінниці проводиться IV регіональний фестиваль-виставка технічної творчості учнів професійно-технічних навчальних закладів «Творча молодь Вінниччини».

Метою фестивалю є популяризація творчих технічних ідей, обмін досвідом серед ПТНЗ регіону та здійснення професійної орієнтації учнівської молоді.

За словами заступника голови - директора Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Ігоря Івасюка, на фестивалі-виставці свої роботи представили понад 2000 тис. учасників з 31 ПТНЗ області. «Традиційно наприкінці травня в місті проходить форум технічних навчальних досягнень учнів ПТНЗ Вінниччини. Навчальні заклади області мають досить великий потенціал, адже сьогодні тут на виставці, учні презентують свої неймовірні поробки та технічні вироби, що свідчать про їхню професійну майстерність. Усі бажаючі мають можливість ознайомитись не лише з роботою ПТНЗ, а й з його спеціальностями і можливо, в майбутньому, обрати цей заклад для навчання», - повідомив Ігор Івасюк.

У центрі Вінниці студенти профтехучилищ демонстрували свої навчальні заклади на фестивалі-ярмарці

На виставці представленні роботи з промислового виробництва, транспорту і зв’язку, агропромислового комплексу і переробки сільськогосподарських продуктів, будівництва та деревообробки, торгівлі, сфери послуг, харчової промисловості, художніх промислів та народного ремесла.

депутат Верховної Ради України

Вітаючи учасників депутат Верховної Ради України Сергій Кудлаєнко наголосив: «Саме цей, вже традиційний фестиваль-виставка, показує жителям та гостям міста професійну діяльність та майстерність підростаючого покоління регіону. Велика роль в цьому відводиться викладачам ПТНЗ, адже саме вони навчають учнів та допомагають вдосконалювати свої навички та вміння».

депутат Верховної Ради України

Під час фестивалю проходили майстер класи від учнів та майстрів ПТНЗ області. Також, дійство супроводжувалось творчими виступами, вокально-хореографічними композиціями, профі-шоу та демонстрацією театру мод.



Переглядів: 4123
Поширень: 0