На початку червня у Вінниці за сприяння Британської Ради в рамках проекту «Активні громадяни», що виконується  ГО «Гармонія», було відібрано декілька соціальних ініціатив з метою розвитку громади Вінниччини.

Серед проектів  у сфері енергозбереження та енергоефективності була ініціатива  команди «ENACTUS», Вінницького технічного університету, яку підтримав народний депутат –вінничанин Сергій Кудлаєнко. Мета проекту -  створення  бюджетного сонячного колектора для нагріву води   у приватних будинках.

13 вересня активісти «ENACTUS»  на території ГО « Гармонія»  провели майстер-клас і продемонстрували вінничанам, як  просто зробити  колектор  самостійно.

Студенти - вінничани створили бюджетну модель сонячного колектора

«Наш задум полягав у зниженні  вартості комунальних послуг. Колектор нагріває 200 літрів води за 4-5 годин , максимальна вартість  його  7 тис.грн.,  яка повернеться за 12 місяців.  Наша команда має й інші розробки, зараз  вони удосконалюються  і незабаром семеро учасників проекту поїдуть до  Канади, щоб взяти участь у міжнародному конкурсі», - розповів активіст – розробник, студент ВТУ  Дмитро Івчук.

Розробники ідеї  висловили вдячність Британській Раді, ГО « Гармонія» та  Сергію Кудлаєнку за підтримку  молодіжних новацій.

Студенти - вінничани створили бюджетну модель сонячного колектора

«Проект «Сонячний колектор», який я підтримав разом із партнерами з ГО « Гармонія» на початку літа, успішно завершений і відібраний до участі у конкурсі за кордоном! Чому проект переможний? Тому, що включає соціальну, енергозберігаючу та екологічну складову! Все в одній ідеї! Вітаю  всіх учасників та щиро бажаю втілення нових гарних задумів активістам!», - написав Кудлаєнко у соціальній мережі.

Студенти - вінничани створили бюджетну модель сонячного колектора



Переглядів: 3427
Поширень: 0