21-23 жовтня у нашому місті проходить півфінал Чемпіонату світу з програмування, на якому змагатимуться найсильніші програмісти Південно-Східної Європи. Півфінал проходить паралельно на двох майданчиках: у Вінницькому національному технічному університеті та Бухарестській політехніці (Румунія). Вінниця зібрала близько півсотні найкращих українських команд (136 студентів), які вибороли право участі у світовому півфіналі у двох попередніх етапах національної олімпіади, у яких взяли участь більше двох тисяч студентів.

Студентська першість світу з програмування АСМ-ІСРС по Південно-Східній Європі (South-Eastern European Programming Contest - SEERC) – це наймасовіша і популярна всесвітня студентська олімпіада. Вже не перший рік півфінал цього змагання проходить у Вінницькому національному технічному університеті. 21 жовтня тут відбулось його відкриття. Серед кращих команд України виступлять чотири вінницькі команди: три з ВНТУ та одна з Донецького національного університету. Студентів привітав міський голова Сергій Моргунов.

У Вінниці відбулось відкриття півфіналу світу з програмування

«Я радий, що півфінал першості світу з програмування проходить саме у Вінниці. Знаю, що багато кого з українських програмістів, які показали гарні результати на подібних змаганнях, запросили до співпраці всесвітньовідомі компанії такі як Facebook, Microsoft, Google. Думаю, що це для вас є стимулом показати наскільки ви є грамотними у сфері програмування. Маю надію, що в 2022 році світовий фінал першості світу з програмування пройде не просто в Україні, а саме у Вінниці. Взагалі, нині час вимагає найширшого впровадження інформаційних технологій, адже це прогрес і розвиток, в тому числі й нашого рідного міста. Щодо адміністрування і впровадження інформаційних технологій у Вінницькій міській раді, я вважаю, що ми досягли певних позитивних результатів, в тому числі, у системі комунального господарства, охорони здоров’я, освіти. У нас активно впроваджується електронний документообіг, адже це мобільність, спрощення надання відповідних послуг людям. Важливо, щоб спеціалісти, які займаються цим питанням, були фахівцями своєї справи», – каже Сергій Моргунов.

У Вінниці відбулось відкриття півфіналу світу з програмування

Також міський голова нагадав, що в цьому році відбувся перший цикл Всеукраїнського конкурсу ІТ-проектів у сфері електронної демократії. П’ять вінницьких команд, які стали переможцями, отримали фінансову підтримку на реалізацію ініціатив на загальну суму майже 500 тис. грн. Недавно він мав зустріч з представниками цих команд, де вони розповіли про свої проекти. Кожен з проектів унікальний по-своєму і ми прийняли рішення, що будемо підтримувати їх усі.

У Вінниці відбулось відкриття півфіналу світу з програмування

Переможці змагань на вінницькій площадці отримають титули чемпіонів та призерів Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування, а також путівки до світового фіналу, який відбудеться у м. Рапід-Сіті, Південна Дакота, США, 20 - 25 травня 2017 року.



Переглядів: 3334
Поширень: 0