Сьогодні, 10 листопада, в приміщенні Вінницького кооперативного інституту відбулось підписання двостороннього договору про співпрацю між Вищою школою економіки, права та медичних наук (м. Кельце, Польща) та Вінницьким кооперативним інститутом.

Участь у церемонії підписання угоди взяли проректор Вищої школи економіки, права та медичних наук Кшиштоф Ваторек, Генеральний консул Республіки Польща у Вінниці Томаш Олейнічак, заступник голови-директор Департаменту освіти та науки облдержадміністрації Ігор Івасюк, ректор Вінницького кооперативного інституту, доктор економічних наук Анатолій Драбовський та голова правління Вінницької облспоживспілки Василь Подолян.

Вітаючи присутніх, Кшиштоф Ваторек наголосив: «Підписана двостороння угода про співпрацю між навчальними закладами м. Кельце Республіки Польща та Вінниччини - дуже важлива, адже у навчальних закладів почнеться спільна історія. В подальшому ми зможемо співпрацювати на постійній основі та обмінюватись досвідом роботи».

Студенти ще одного вінницького вишу зможуть обмінюватися досвідом із польськими «колегами»

В свою чергу Ігор Івасюк зазначив: «Сьогодні знакова подія для освіти краю, адже ми робимо крок назустріч інтеграції в європейський освітній простір. Вінниччина понад 60 років співпрацює з м. Кельце Республіки Польща не лише в економічній сфері, а й в освітній та гуманітарній сферах. Підписання подібної угоди дає можливість студентам буди конкурентними на ринку праці після отримання професії. Також це є можливістю викладачам обох сторін ознайомитись з програмами та навчальними планами, та здійснювати обмін студентами цих навчальних закладів».

Студенти ще одного вінницького вишу зможуть обмінюватися досвідом із польськими «колегами»

«Підписанням сьогоднішньої угоди ми хочемо, перш за все, продемонструвати, що наш заклад спрямований на міжнародне співробітництво та євроінтеграцію. Угода передбачає багатосторонню співпрацю між вузами, але найважливішим для нашої сторони є сумісність програм підготовки бакалаврів та магістрів за «Подвійними дипломами», - наголосив Анатолій Драбовський.

Студенти ще одного вінницького вишу зможуть обмінюватися досвідом із польськими «колегами»

Для довідки:

Вища школа економіки, права та медичних наук (м. Кельце, Польща) один із найбільших недержавних вищих навчальних закладів у Республіці Польща, який розташований у самому центрі міста. Він входить до рейтингу найкращих університетів країни та надає освіту за чотирма основними напрямами підготовки: право, економіка, медичні та соціальні науки.

Історія Вінницького кооперативного інституту розпочалася понад 90 років тому, протягом яких заклад був кооперативною школою, технікумом, коледжем, а сьогодні уже інститутом, що здійснює підготовку фахівців за освітніми ступенями бакалавра, спеціаліста та магістра. Щорічно ліцензуються нові спеціальності, яких потребує ринок праці регіону. До структури інституту входить Коледж економіки і права, 7 кафедр, на яких працює понад 40 докторів та кандидатів наук. На базі інституту відкритий Подільський центр іноземних мов, де студенти вузу та усі бажаючі можуть опанувати п’ять європейських мов: англійську, німецьку, французьку, іспанську та польську.



Переглядів: 3774
Поширень: 0