Традиційно напередодні новорічних та різдвяних свят очільники області зустрічаються зі студентами з числа дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування, аби вручити іменні стипендії обласної державної адміністрації та обласної Ради.

Ось і цьогоріч в приміщенні Вінницького обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Садовського відбулась святкова зустріч зі студентами вищих навчальних закладів області з числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які отримують іменну стипендію облдержадміністрації та обласної Ради.

Ініціатором та організатором заходу є Вінницький обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

Вітаючи присутніх, Валерій Коровій побажав студентам та молоді регіону добра, любові та натхнення, прагнення творити та втілювати в життя усі поставленні цілі. «Непростий рік ми переживаємо. Дуже багато з того, що відбувається в державі, назавжди закарбується у вашій пам’яті. Тому що це історичний період розвитку України. Важкий, непростий, але історичний. Вперше за тривалі роки розмов проведена бюджетна децентралізація, яка дозволила нам підвищити стипендіальний фонд, який буде безпосередньо використовуватися для підтримки студентів такої категорії, як ви. Ви повинні усвідомлювати, що живете в час суспільно-політичних потрясінь, в час, коли змінюється світогляд та країна в цілому. Тому кожен з вас є майбутнім нашої держави, це велика відповідальність. Тож змінюйте світ на краще, прагніть та досягайте різних висот у своєму розвитку», - зазначив очільник області.

20 кращих студентів Вінниччини отримали іменні стипендії від обласної влади

20 кращих студентів Вінниччини отримали іменні стипендії від обласної влади

Під час святкової зустрічі Валерій Коровій вручив іменні стипендії та пам`ятні подарунки 20 кращим стипендіатам, які досягли значних успіхів у навчанні, спорті, творчості та громадській діяльності.

20 кращих студентів Вінниччини отримали іменні стипендії від обласної влади

20 кращих студентів Вінниччини отримали іменні стипендії від обласної влади

По завершенню урочистої частини заходу всі студенти отримали солодощі та мали змогу переглянути комедію-притчу «Хелемські мудреці» за п’єсою М.Гершензона.

20 кращих студентів Вінниччини отримали іменні стипендії від обласної влади

Для довідки

З метою забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, а також осіб з їх числа, обласною державною адміністрацією та обласною Радою у 1998 році вперше в Україні прийнято відповідне рішення щодо виплати іменних стипендій. За 18 років майже 6,5 тисяч стипендіатів отримали близько 7,5 млн гривень з обласного бюджету.

Виплата іменних стипендій – це додаткова матеріальна допомога всім студентам зазначеної категорії та заохочення студентів до сумлінного навчання, відповідальної поведінки.

У 1998 році перші виплати отримали 44 молоді особи з числа студентів вищих навчальних закладів І–ІV рівнів акредитації м.Вінниці бюджетної форми навчання. Розмір стипендії складав 40 грн. З 2007 року таку матеріальну допомогу отримують студенти зазначеної категорії вищих навчальних закладів І–ІV рівнів акредитації всієї області, які навчаються за державним замовленням та за контрактом. Щомісячний розмір стипендії у 1998-2004 роках становив 40 грн, у 2005-2015 роках – 100 грн. У 2016 році рішенням Вінницької обласної Ради розмір іменної стипендії збільшено вдвічі та становить 200,00 грн.

Cума коштів на виплату іменної стипендії, виділених з обласного бюджету, склала 1 млн. 301,3 тис. грн.



Переглядів: 3031
Поширень: 0