Міністерство освіти і науки України спільно з Національним еколого-натуралістичним центром учнівської молоді 21-23 лютого 2017 року провели фінальний тур ІІ етапу ХVI Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт-2017». У чемпіонаті взяли участь учні загальноосвітніх, професійно-технічних навчальних закладів, студенти та аспіранти вищих навчальних закладів, а також молоді професійні розробники обчислювальних систем.

Профтехосвіту Вінниччини представляв учень Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища Роман Горбатий під керівництвом викладача спеціальних дисциплін Тетяни Коношевич.

Команда взяла участь у І відбірковому етапі та успішно пройшла до фіналу. Роман Горбатий презентував авторську розробку в категорії «Роботи» на тему «Робототехнічна система для ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій».

До роботи в складі суддівства були запрошені фахівці в галузі інформаційних технологій, представники органів управлінь освітою, науково-педагогічні працівники вищих і вчителі загальноосвітніх навчальних закладів, за згодою наукові працівники профільних інститутів Національної академії наук України й Академії педагогічних наук України, представники громадських організацій та об'єднань. Компетентне журі гідно оцінило роботу вінничанина, зазначивши її високу суспільно-корисну спрямованість. У результаті Роман здобув почесне 3 місце.

Учень вінницького ПТУ отримав нагороду у Всеукраїнському чемпіонаті з інформаційних технологій «Екософт-2017»

Учасників чемпіонату привітав один з провідних фахівців системи, заслужений діяч науки і техніки України, доктор технічних наук, професор Лев Глухівський. Також до нагородження номінантів та переможців Всеукраїнського чемпіонату з інформаційних технологій «Екософт-2017» долучилися директор Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді (НЕНЦ) – доктор педагогічних наук, професор, академік Академії наук вищої освіти України Володимир Вербицький, перший космонавт незалежної України, Герой України Леонід Каденюк та голова правління УМАКО «Сузір'я» Володимир Петров.

Учень вінницького ПТУ отримав нагороду у Всеукраїнському чемпіонаті з інформаційних технологій «Екософт-2017»

Змагання відбулися за підтримки ІT-компанії «Скайлайн Софтвер», за сприяння Державної служби інтелектуальної власності, Державного підприємства «Український інститут інтелектуальної власності», Національної академії наук України, Національної академії педагогічних наук України, а також Українського молодіжного аерокосмічного об’єднання «Сузір'я» (УМАКО «Сузір'я»).

Участь у чемпіонаті – це безцінний досвід, можливість почути критику від справжніх професіоналів, впевненість у власних силах. Також це завжди нові знайомства та спілкування з однодумцями на цікаві та корисні теми.

Колектив Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища пишається перемогою Романа та готовий до подальшого технічного і професійного зросту, за яким безперечно лежить клопітка і щоденна праця. Вітаємо переможця!



Переглядів: 3151
Поширень: 0