75 випускників шостого курсу кафедри медицини катастроф та військової медицини Вінницького національного медичного університету заприсягли на вірність українському народу.

Упродовж року майбутні військові медики вивчали загальну військову підготовку, загальну тактику, організацію медичного забезпечення війська, захист та медичне постачання, а головне – навчилися працювати в екстрених умовах війни. Програму спеціальної військової підготовки на військовій кафедрі вони пройшли за власним бажанням, заплативши за рік навчання шість з половиною тисяч гривень.

- Торік кафедра провела перший випуск військових медиків після тривалої перерви. Відновити підготовку спеціалістів лікарської справи для Збройних Сил України вдалося завдяки додатковій угоді з Українською військово-медичною академією, щоправда, на платній основі. Але вартість навчання студентів-медиків, які прагнуть стати військовим лікарем, не злякала. Більше того спеціальність стає дедалі популярнішою. Якщо торік ми підготували 36 фахівців, то цього року кількість випускників вдвічі більша, – розповідає завідувач кафедри медицини катастроф та військової медицини Вінницького національного медуніверситету імені Пирогова Микола Матвійчук. – На щастя, держава звернула увагу і на підготовку медиків для фронту. Торік ми провели перший набір студентів-медиків, які навчаються військовій медицині за державні кошти. Це переважно студенти 3-іх, 4-их курсів. Військово-медичну підготовку вони проходитимуть упродовж двох років. Медуніверситет має потужну підготовчу базу і випускає якісні кадри. Як доказ, 45% нинішнього лікарського складу Збройних Сил України – це випускники Вінницького національного медичного університету. Тому відновлюючи роботу військової кафедри, ми відновлюємо і військово-медичну славу нашого вишу.

Майбутні військові медики склали присягу

Усі випускники військової кафедри, які склали присягу на вірність українському народу, після закінчення медуніверситету отримають перше офіцерське військове звання – молодший лейтенант медичної служби запасу. З них майже 50 осіб планують продовжити навчання в Українській військово-медичній академії.

Після зарахування до вишу їм вже присвоять звання лейтенанта медичної служби. Кожен з них матиме право піти на військову службу за контрактом і зробити військову кар’єру або ж працювати за цивільною спеціальністю.



Переглядів: 3664
Поширень: 0