Проект Вінницького національного технічного університету «Методи та пристрої формування, оброблення й вимірювання сигналів радіоінформаційних систем промислових і військових об’єктів» (науковий керівник професор Андрій Семенов, відповідальний виконавець доцент Костянтин Коваль) став одним з переможців конкурсу наукових робіт та науково-технічних (експериментальних) розробок молодих вчених, що проводився Міністерством освіти і науки України

За два роки проведення конкурсу це єдиний проект молодих учених від Вінницького регіону, який буде підтриманий фінансуванням МОН.

Варто відзначити, що цей проект посів у загальнодержавному рейтингу проектів 34 позицію з 362 поданих, набравши у підсумку 77,3 бали зі 100 можливих (найкращий проект здобув 90 балів).

Другий рік поспіль центральний орган виконавчої влади в царині освіти і науки проводить такий конкурс, який став можливий завдяки кропіткій та наполегливій роботі консультативно-дорадчому органу Раді молодих учених при Міністерстві освіти і науки України (далі – РМУ). Саме завдяки ініціативі РМУ та її плідній співпраці з профільним департаментом Міністерства було розроблено Положення, проекти наказів, проводився відбір експертів, робота експертних секцій тощо.

Фактично зазначений конкурс – це можливість для наукових колективів нового покоління отримати державну підтримку на проведення власних наукових досліджень в конкурентному змаганні серед своїх колег – молодих науковців.

Конкурс надзвичайно цікавий для цільової аудиторії, що засвідчує його популярність кількістю учасників. Минулого року на нього було подано 439 робіт зі 114 вишів, з них 79 було відібрано для фінансування. А цього року було подано 362 проекти, так само з більш ніж 100 вищих навчальних закладів, з яких 123 будуть фінансуватись.

Зокрема, від ВНТУ минулого року було подано 8 проектів команд молодих науковців, а цього року – 3. Відбір наукових проектів проходив у декілька етапів. Перший етап відбувався у ВНЗ та наукових установах МОН. Надалі відібрані проекти надсилались до Міністерства освіти і науки на експертизу, яку проводили експертні секції МОН, сформовані з молодих науковців.

Проект-переможець наукового керівника професора Андрія Семенова був поданий до секції «Розвиток сучасних інформаційних, комунікаційних технологій, робототехніка» і розрахований на два роки реалізації. 



Переглядів: 2988
Поширень: 0