Деклараційна кампанія перетнула тримісячний рубіж. Тож у громадян залишилося близько місяця, щоб своєчасно задекларувати свої минулорічні прибутки. Які доходи підлягають обов’язковому декларуванню, як правильно заповнити та в які терміни подавати декларацію мали змогу дізнатися студенти Вінницького торговельно-економічного університету КНТЕУ.

Під час семінару-навчання фахівці Головного управління фіскальної служби у Вінницькій області детально зупинилися на умовах, у яких випадках обов‘язково потрібно подати декларацію до 1 травня. Особливу увагу було приділено відображенню в декларації іноземних доходів, адже студенти ВУЗу мають нагоду практичного стажування за кордоном. Цікавилися студенти і обов’язками щодо сплати податків під час надання в оренду нерухомого майна.

Вінницькі студенти навчалися декларувати доходи

Також слухачі дізналися, що громадяни, які протягом минулого року отримували заробітну плату, з якої утримувався податок на доходи фізичних осіб, мають право на отримання податкової знижки. Так, податкова знижка надається, якщо у фізичної особи протягом звітного року були витрати на навчання в вищих та професійно-технічних закладах, на отримання доступного житла за державними програмами, на оплату допоміжних репродуктивних технологій, а також пов’язані зі сплатою відсотків за іпотечним кредитом, внесків на благодійність, страхових платежів (внесків, премій) за договорами довгострокового страхування життя та пенсійні внески в рамках недержавного пенсійного забезпечення тощо.

Вінницькі студенти навчалися декларувати доходи

Для отримання знижки необхідно заповнити та до 31 грудня подати за місцем реєстрації декларацію про майновий стан та доходи. У декларації необхідно вказати суму одержаного за рік доходу у вигляді зарплати, вид понесених витрат, їх розмір і розраховану суму податку на доходи фізичних осіб до повернення.

Вінницькі студенти навчалися декларувати доходи

Вінницькі студенти навчалися декларувати доходи

Деталі заповнення декларації про доходи були опрацьовані під час практичного тренінгу.



Переглядів: 1989
Поширень: 0