Такої домовленості досягнуто під час круглого столу University of West Bohemia з українськими навчальними закладами, котрий відбувся у Вінницькому національному технічному університеті 4-5 квітня.

Проводився захід в рамках реалізації проекту розвитку міжнародної співпраці Західночеського університету (University of West Bohemia, zcu.cz) з українськими вишами у сфері енергетики та транспорту.

Зустріч відбулась завдяки підписаній раніше угоді про співпрацю між керівництвом Західночеського університету та Вінницького національного технічного університету.

Чеську делегацію представляли декан машинобудівного факультету (Faculty of Mechanical Engineering, fst.zcu.cz) Мілан Едл (Milan Edl), заступник декана машинобудівного факультету зі співробітництва з промисловістю Ян Здебор (Jan Zdebor), заступник декана електротехнічного факультету (Faculty of Electrical Engineering, fel.zcu.cz) з міжнародного співробітництва Ян Міхалік (Jan Michalik) та завідувач кафедри комплексних систем електротехнічного факультету Мартін Сірови (Martin Sirovy).

Випускники енергетичних і машинобудівних спеціальностей ВНТУ отримуватимуть диплом західночеського університету

З боку ВНТУ у роботі круглого столу взяли участь ректор Володимир Грабко, проректор з наукової роботи Сергій Павлов та співробітники факультету електроенергетики та електромеханіки (ФЕЕЕМ) і факультету машинобудування та транспорту (ФМТ).

Крім представників ВНТУ та чеського університету у заході брали участь представники Сумського державного університету та Одеського національного політехнічного університету.

Досягнуто домовленості про майбутню освітню співпрацю, що може бути реалізована на основі організації взаємного стажування студентів під час практичної підготовки та взаємного стажування викладачів для викладання лекційних курсів студентам.

Випускники енергетичних і машинобудівних спеціальностей ВНТУ отримуватимуть диплом західночеського університету

Також були зроблені перші кроки для організації програми академічної мобільності студентів «Подвійний диплом», що дасть можливість студентам енергетичних і машинобудівних спеціальностей ВНТУ та Західночеського університету отримувати два дипломи магістра.

Випускники енергетичних і машинобудівних спеціальностей ВНТУ отримуватимуть диплом західночеського університету

Нагадаємо, уже понад 4 роки студенти ВНТУ виїздять на навчання до Республіки Польща за програмою «Подвійний диплом». Майбутні програмісти, енергетики, менеджери, будівельники, екологи, машинобудівники, метрологи та фахівці з лазерної та оптоелектронної техніки навчаються паралельно у ВНТУ і Люблінській Політехніці.



Переглядів: 3059
Поширень: 0