16 травня, в Міністерстві освіти і науки України пройшов Фінал конкурсу стартапів у межах Всеукраїнського фестивалю інновацій, де Вінницький національний аграрний університет став переможцем конкурсу стартапів Festival of innovation.

Головна мета фестивалю - продемонструвати розробки вітчизняних вчених та залучити інвесторів до фінансування реалізації новітніх розробок.
У МОН визначили переможців конкурсу стартапів, розробники яких отримали кошти на впровадження та розвиток проектів, а також менторську допомогу.
Найкращі стартапи визначали в двох номінаціях: «Економічно спрямовані інновації» та «Соціально спрямовані інновації».
Загалом же цього року на участь у конкурсі було подано 240 заявок, з яких найбільше від університетів – 165. Також свої проекти надсилали представники наукових установ національних академій наук, шкіл, коледжів, професійно-технічних училищ тощо.

Start up молодих науковців Вінницького національного аграрного університету переміг на Всеукраїнському фестивалі інновацій

До півфіналу відібрали 40 проектів, а в фінал – 20.
Найбільше поданих проектів стосувалися сфери ІТ, освіти, охорони здоров’я, агросектору, енергоефективності, екології, допомоги людям з особливими потребами.
 Для того, щоб претендувати на участь у інноваційному фестивалі, розробники надсилали коротке відео та презентацію інноваційних проектів, а фіналісти - презентували на демо-майданчику прототипи інновацій та розробок, що довели свою успішність.

Start up молодих науковців Вінницького національного аграрного університету переміг на Всеукраїнському фестивалі інновацій

Під час оцінювання проектів, журі звертало увагу на 3 основні критерії: новизна, масштабованість (розмір аудиторії, на яку розраховано розробку), стан готовності до впровадження.
ВНАУ представляв свій проект «Розробка вібраційного млина для механоактивації сипкого матеріалу» у номінації «Економічно спрямовані інновації», де впевнено виборов перше місце. Окрім того, завоював приз глядацьких симпатій. Енергоощадний вібраційний млин дозволяє робити подрібнення до розміру частинок від 5 до 50 мікрометрів, що в 5 разів тонше за людську волосину. Це дає змогу більше активувати матеріал. Приміром, подрібнені на такому млині лікарські засоби засвоюються організмом не за кілька годин, як при звичайному подрібненні, а максимум за годину.


Start up молодих науковців Вінницького національного аграрного університету переміг на Всеукраїнському фестивалі інновацій

Нагородження переможців пройшло за підтримки партнерів фестивалю. Команди отримали грошові нагороди, сертифікати на туристичні поїздки, на використання лабораторного обладнання у інноваційній лабораторії FabLab. 
Дві команди, які посіли перше місце, отримали по 25 тисяч гривень, а чотири команди з другого та третього місця – по 10 тисяч гривень.
Також ВНАУ отримав сертифікат на безкоштовну участь у виставках Innovation market та Ukrainian Israeli Innovation Summit 2018 та представить свій проект на International Startup University Battle у Копенгагені. 



Переглядів: 2837
Поширень: 0