Приватні охоронні структури допомагатимуть міліції Вінниччини29 липня в Управлінні внутрішніх справ України у Вінницькій області відбувся круглий стіл за участю керівництва обласної міліції та представників найбільших приватних охоронних структур області з питання налагодження тісної співпраці по охороні громадського порядку у громадських місцях. Адже, останнім часом на території області, як і на території всієї країни, злочини у громадських місцях мають тенденцію до зростання.

З метою подолання цієї суспільної проблеми учасники круглого столу обговорили ряд питань щодо спільної роботи у цьому напрямку, адже, у цьому зацікавлені обидві сторони. Для міліції – це збільшення кількості екіпажів, які патрулюватимуть місто, а для охоронних структур – підтримка людини з бездоганною підготовкою та бойовою зброєю у групі по охороні порядку.

Як повідомив заступник начальника УМВС України у Вінницькій області Микола Бокша, за підтримки місцевої влади усі патрулі та патрульні автомобілі невдовзі матимуть GPS-навігацію. Це надасть змогу черговому контролювати місце дислокації патрульних нарядів, адже, є контроль – є порядок.

На сьогоднішній день на території Вінницької області зареєстровано 147 громадських формувань з охорони громадського порядку, у тому числі і на базі недержавних охоронних структур, які складаються з 2070 осіб. За їхньою участю розкрито 1094 злочини та затримано 955 адмінправопорушників.

Сьогодні в місті Вінниці спільно з працівниками органів внутрішніх справ вже несуть службу співробітники двох приватних охоронних структур – це «Безпека-гарант» та «Венбест». Ці спільні мобільні групи кілька років охороняють спокій громадян міста та забезпечують охорону громадського порядку під час масових заходів.


Переглядів: 3169
Поширень: 0