29 липня Вінницький міський голова Володимир Гройсман та Голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига провели спільний робочий об\'їзд територією міста. Зокрема, очільники міста та області побували на набережній, реконструкція якої вже підходить до завершення; на вулиці Чехова, де проводиться капітальний ремонт дорожнього покриття та оглянули каналізаційно-насосну станцію в мікрорайоні П\'ятничани.

Восени 2009 року розпочались роботи по реконструкції набережної річки Південний Буг поблизу фабрики «Roshen». На сьогоднішній день роботи завершено на 95%. Загалом було реконструйовано майже 700 метрів набережної. Вже завершено розчистку русла, бетонування нижньої та верхньої пішохідної доріжки, укладено тротуарну плитку, встановлено дитячий майданчик. Вже незабаром тут будуть завершені роботи по благоустрою території.

Нещодавно вінничани мали змогу спостерігати випробувальний запуск плавучого фонтану. Після завершення реконструкції набережної, вінничани та гості міста зможуть насолоджуватися по-справжньому видовищним дійством, адже струї фонтану будуть супроводжуватися не лише музикою, а й різнобарвними кольорами та лазерним проектором.

За словами Вінницького міського голови Володимира Гройсмана, роботи по реконструкції набережної йдуть із випередженням графіку. «До 27 серпня планується завершення робіт, - говорить мер Вінниці. - Я сподіваюсь, що саме ця набережна стане для громадян улюбленим місцем для відпочинку. Втім, ми працюємо над цілим комплексом робіт з благоустрою. Адже міське середовище та оточення формує нашу культуру. Тому для відпочинку вінничан будуть створені такі зони благоустрою, як набережна, площа перед міською радою, далі ми будемо рухатися у напрямку Хмельницького шосе».

Крім того, аби в районі набережної було по-справжньому гарно та приємно не лише відпочивати містянам та туристам, а й проживати тамтешнім мешканцям, буде проведено капітальний ремонт вулиці Кармелюка. Зокрема, тут планується здійснити роботи прокласти водопровід та мережу водовідведення, облаштувати зливову каналізацію, підсилити зовнішнє освітлення та відремонтувати дорожнє покриття та тротуари.

Цьогоріч також за рахунок субвенції з державного бюджету розпочато роботи по капітальному ремонту проїжджої частини на вулиці Чехова (від вулиці Немирівське шосе до вулиці Блюхера). На цій ділянці буде прокладено понад 13 тис м2 асфальтного покриття. Крім того, цьогоріч проведено вибірковий капітальний ремонт проїжджої частини вулиці Лебединського (від вул. Островського до вул. Немирівське шосе). Тут відремонтовано майже 18 тис. м2 дорожнього покриття. Окрім цього, запланований вибірковий капремонт проїжджої частини на вул. Козицького та Червоних Партизан. На сьогоднішній день вже виконано близько 30% асфальтування проїжджої частини проспекту Юності.

Також в рамках об\'їзду керівники міста і області відвідали мікрорайон П\'ятничани, де, завдяки субвенції з екологічного фонду обласного бюджету, цьогоріч значно раніше запланованих термінів було збудовано мережу каналізації загальною протяжністю більше 2 км. У цьому мікрорайоні також збудовано мережі самопливної каналізації, каналізаційно-насосну станцію тощо. Загалом за період з 2008 по 2011 роки у приватній забудові міста збудовано понад 7 кілометрів мереж каналізації. Відповідно до перспективної схеми каналізування приватного сектору у Вінниці планується побудувати 28 каналізаційних насосних станцій, 131,5 кілометрів самопливної мережі, 14,2 кілометрів напірної мережі.

Голова Вінницької ОДА Микола Джига зазначив, що подібні спільні об\'їзди відбуватимуться періодично. «Це демонструє нашу спільну працю, крім того, ми можемо побачити, куди йдуть державні кошти, адже сьогодні область допомагає місту в багатьох питаннях, - зазначив Микола Джига. - Місто розвивається, інфраструктура покращується, Вінниця набуває рис сучасного європейського міста. І те, що сьогодні робиться у місті, є прикладом гарної роботи міської влади, особисто міського голови і його команди».

Очільник Вінниці Володимир Гройсман повідомив, що завдяки фінансовій підтримці та розумінню з боку обласної державної адміністрації, вдалось значно прискорити виконання цілого ряду робіт по асфальтуванню доріг обласного центру та каналізуванню приватного сектора. «Те, що сьогодні ми на якісному рівні співпрацюємо з обласною адміністрацією і особисто з Миколою Васильовичем, приносить багато користі саме вінничанам. Є багато спільних програм, де ми знаходимо підтримку області, і, як результат, значно швидше вирішуємо ті питання, які є дуже важливими для людей», - говорить міський голова Володимир Гройсман.



Переглядів: 3303
Поширень: 0