За шість місяців поточного року криміногенна ситуація у Замостянському районі Вінниці значно покращилась: зменшилась кількість тяжких злочинів, пограбувань громадян, хуліганських проявів та покращився стан розкриття злочинів проти особи. Про роботу міліції на території Замостянського району 4 серпня на позачерговому засіданні виконкому звітував заступник начальника Замостянського РВ ВМУ УМВС Віталій Стахов.

Із початку року працівники Замостянського РВ реагували на понад 4,6 тисяч заяв від громадян про скоєні злочини, правопорушення та пригоди. За аналогічний період 2010 року кількість таких звернень становила майже 4,2 тисячі. Зокрема за перше півріччя 2011 року було розкрито усі умисні вбивства, розбійні напади та тяжкі тілесні пошкодження. Минулого року у першому півріччі було зареєстровано 189 тяжких злочинів, цьогоріч їх кількість склала 153. Крім того, зменшилась кількість пограбувань громадян - 29 проти 38 у 2010 році. Кількість хуліганських проявів у поточному році становила 10, тоді як за аналогічний період минулого року їх було зареєстровано 35.

Працівники Замостянського РВ ВМУ УМВС за звітний період виявили та задокументували 10 фактів незаконного обігу зброї та боєприпасів (у 2010-му таких фактів було сім). Крім того, було розкрито більш ніж півсотні злочинів, скоєних у минулі роки. Серед них 24 крадіжки приватного майна, в тому числі вісім шахрайств, чотири пограбування та дві крадіжки із квартир.

Завдяки своєчасній передислокації нарядів патрульно-постової служби на місця з найбільш криміногенною обстановкою, вдалося не допустити майже три десятки злочинів у стані алкогольного сп\'яніння та 115 у громадських місцях.

За словами заступника начальника Замостянського РВ ВМУ УМВС Віталія Стахова, цьогоріч змінено акценти в організації роботи з протидії наркозлочинності. «Основні зусилля спрямовано на викриття збуту наркотичних речовин та інших кваліфікованих злочинів цієї категорії, - повідомив він. - Виявлено два (минулого року один) наркопритони, з незаконного обігу вилучено понад 3,6 кг наркотиків. Викрито злочинну групу в складі трьох осіб, які збували наркотичні засоби. На даний час задокументовано 16 фактів їх злочинної діяльності».

Продовжується робота з підлітками в навчальних закладах, де проводяться роз\'яснювальні бесіди на правову тематику не тільки серед неповнолітніх, а також з батьками та викладачами. Крім того, здійснюються оперативно-профілактичні відпрацювання громадських місць з метою виявлення та вилучення осіб, що втягують неповнолітніх у жебрацтво та злочинну діяльність. Завдяки цьому, в першому півріччі 2011 року на 43,8% зменшилась кількість скоєних злочинів неповнолітніми (9 проти 16 у минулому році).

Міський голова Володимир Гройсман зазначив, що попри те, що криміногенна ситуація у Замостянському районі поступово покращується, слід продовжувати реалізацію заходів щодо охорони громадського порядку, розкриття та розслідування злочинів тощо. «У місті повинен бути порядок, і ви, як правоохоронні органи, повинні зробити усе для того, аби на території Вінниці не було хуліганства, розбійних нападів, крадіжок та інших правопорушень, - говорить керманич Вінниці. - Я неодноразово говорив про те, що на вулицях обласного центру має бути безпечно та спокійно».


Переглядів: 3157
Поширень: 0