Всього у Вінницькій області на обліку установ і підрозділів кримінально-виконавчої служби перебуває близько 12 500 осіб. З них половина сидить, а друга засуджена до громадських робіт і умовного покарання.

З усіх засуджених в області під амністію цього року потрапляє 390 осіб. З них з місць позбавлення волі вийдуть тільки 160 чоловік, інші амністовані – це ті, хто відбуває покарання без позбавлення волі.

Між тим вже поширились чутки, що амністія-2011 буде наймасштабнішою за роки Незалежності, навіть більшою за амністію у 2001 році, коли на волю повиходили навіть лідери бандугруповань.

– Проведення закону про амністію не має на меті зменшення кількості засуджених як було в 2001 році, коли закон приймався для зменшення ув\'язнених, – пояснює заступник начальника Департаменту виконання покарань у Вінницькій області Юрій Тимошенко.

Розроблений цілий механізм, або як називають у в\'язниці – "ритуал" випущення амністованого на волю. Цей "ритуал" передбачає, що представник департаменту купить квиток для амністованого на поїзд чи на автобус і особисто посадить його у транспортний засіб. А от гроші на проїзд амністованим не видають – щоб не загуляли на радостях.


Переглядів: 3414
Поширень: 0