Наприкінці серпня на дорогах Вінниці з’явиться новий технічний пристрій “Ураган”. Його встановлять на одному із стаціонарних постів ДАІ. Тендер на закупівлю проведено і коштує пристрій 246 тисяч гривень.

- Цей пристрій ще новішого випуску, ніж ті, які ми отримували раніше. Він дуже зручний для стаціонарних постів ДАІ, бо можна відслідковувати транспортні засоби, які є проблемними. Допоки машина їде за два кілометри до поста камера фіксує дані і за короткий термін перевіряється такий автомобіль. Якщо виникає проблема — інформація одразу з’являється на посту, що, наприклад, авто перебуває в розшуку, - розповідає начальник ДАІ УМВС України у Вінницькій області Павло Солоненко.

Як повідомив Павло Солоненко, наразі встановлено відеопристрої на двох стаціонарних пункти під Комсомольськом і Краснопілкою, які повністю відповідають всім вимогам законодавства. Третій, під Літином, готується. Найзавантажинішим з них вважається пост у Комсомольську. Тому “Ураган” планують встановити саме там.

В деяких областях України, таких як Житомирська, Київська, він вже встановлений і функціонує.

Окрім технічних засобів за одним стаціонарним постом ДАІ у Вінницькій області закріплено 24 співробітники. Але до їх обов’язків входить не тільки безпосередньо несення служби на посту, а і цілодобове чергування на відрізку дороги від іншої області до Вінниці.


Переглядів: 3514
Поширень: 0