У липні поточного року в Україні стартувала загальнодержавна акція «Дай руку першокласнику», яка спрямована на те, щоб створити всі необхідні умови для адаптації дитини у школі. Окрім цього, в рамках акції Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України звертається до всіх роботодавців з проханням надати батькам першокласників 1 вересня вихідний день.

Всеукраїнська акція "Дай руку першокласнику" проводитиметься вперше. Профільне міністерство підготувало для місцевих освітян перелік порад щодо навчально-виховного процесу школярів. Є чимало побажань і батькам. Найважливіше - не перевантажувати дітей.

Новиною для батьків школярів у цьому навчальному році є і те, що до школи необхідно буде надати медичну довідку про стан здоров’я дитини. Це потрібно для того, щоб з початку начального року було зрозуміло, яких дітей не варто навантажувати на уроках фізичної культури. Окрім цього, таким чином у шкільних медиків будуть загальні відомості про наявні хронічні хвороби школярів чи їх відсутність.

Цьогоріч у Вінниці в перший клас піде понад 3600 дітей. Кожні батьки хочуть у цей важливий для всієї сім’ї день бути на урочистій лінійці разом зі своїм новоспеченим школяриком. Для того, аби батьки мали можливість почути перший дзвоник своїх дітей, Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України виступило з ініціативою про те, щоб для батьків першачків зробити 1 вересня вихідним днем. Чи підтримати таку ідею, мають вирішувати самі роботодавці.

 


Переглядів: 5071
Поширень: 0