Метою даної операції є зміцнення правопорядку і громадської безпеки в місцях відпочинку людей під час курортного сезону. У операції була задіяна максимальна кількість особового складу працівників міліції. Особлива увага міліціонерів приділялась відпрацюванню місць відпочинку дітей, підлітків та концентрації молоді, в тому числі приміських лісопаркових зон, диких пляжів, баз відпочинку, санаторіїв, профілакторіїв, кемпінгів тощо.

За час проведення операції відпрацьовано 129 пляжів, 203 лісопаркові зони, 176 місць проживання та оздоровлення громадян, понад 650 розважальних закладів.

Значна робота проводилась у напрямку виявлення та документування фактів незаконного обігу наркотичних речовин. В цілому по області зареєстровано 38 таких фактів.

Здійснено перевірку осіб, що знаходяться на профілактичних обліках, піднаглядних, яким заборонена поява в місцях масового перебування громадян, неповнолітніх правопорушників, що знаходяться на обліках в органах внутрішніх справ.

Силами працівників ДАІ здійснено перевірки транспортних засобів в приміських лісопаркових зонах, на берегах річок, на шляхах, що ведуть до місць відпочинку на предмет виявлення водіїв в нетверезому стані, зброї, наркотиків, краденого майна.

За скоєння адміністративних правопорушень затримано понад 2 тисячі осіб, з них: 4 – за порушення правил щодо карантину тварин та інших ветеринарно-санітарних правил, 352 – за дрібне хуліганство, 108 – за насильство в сім’ї, 749- за розпиття алкогольних напоїв та поява у п’яному вигляді в громадських місцях, 3 – за заняття проституцією, 88 – за порушення адміннагляду, 880 – за іншими статтями.

За підозрою у скоєнні злочинів затримано 294 особи, за виявленими фактами порушено 300 кримінальних справ, затримано 6 осіб, які знаходились у розшуку. За час проведення заходів вилучено 19 одиниць зброї, вибухонебезпечних предметів, речовин. Наркотичних речовин: макової соломи – 345 грам; коноплі – 526 грам.


Переглядів: 2615
Поширень: 0