Що таке «Зелена демократія» та як її запроваджуватимуть в школах м. Вінниці розповіли представники ГО «Подільська агенція регіонального розвитку» та Департаменту освіти ВМР 9 вересня в Вінницькому прес-клубі.

Керівник проекту Олег Левченко зазначив, що метою проекту «Зелена демократія» є популяризації екологічно відповідального та дружнього ставлення шкільної громади до кожного приміщення в школі, екологічне та ефективне використання всіх внутрішніх ресурсів (електроенергії, тепла, води, паперу, сортування сміття). Крім того, запровадження принципів «зеленої школи» - це також потужний практичний інструмент підвищення рівня екологічної свідомості школярів.

За словами менеджера проектів ГО «ПАРР» з енергоефективності Крижанівського Олександра, для реалізації проекту буде відібрано 10 пілотних шкіл міста Вінниці, в яких буде запроваджено екологічне самоврядування. Для учнів та вчителів проведуть серії семінарів з енергоменеджменту в школах, роз’яснять принципи та концепції «зеленої демократії», представлять кращі вітчизняні та закордоні практики. Представники екологічного самоврядування пілотних шкіл зможуть популяризувати принцими зеленої демократії та передавати отримані знання іншим школам та жителям міста під час екологічних акцій та масових заходів (акція до Дня Землі, «акція 350»)

Головним критерієм відбору шкіл, за словами головного спеціаліста департаменту освіти міської ради Тетяни Матвієнко, буде зацікавленість навчальних закладів в даному проекті та напрацювання в сфері екоосвіти. На думку Тетяни Василівни, запровадження екологічних освітніх програм в школах є важливим елементом виховного процесу. Даний проект допоможе усвідомити учням, що іноді простими діями та заходами можна не тільки захистити довкілля, а й заощадити кошти, які можна витратити на інші сфери діяльності.

Проект здійснюється за підтримки Фонду сприяння демократії Посольства США в Україні. Погляди учасників заходу не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США.


Переглядів: 2768
Поширень: 0