В рамках реалізації проекту «Театр Садовського доступний для всіх» за фінансової підтримки Фонду Східна Європа, компанії «Славутич, Carlsberg Group», а також Вінницької обласної ради та Вінницької обласної державної адміністрації відбувся захід «Театр – засіб культурного збагачення та розширення світогляду людини».

До участі в заході долучились представники громадських організацій, органів місцевого самоврядування, адміністрації театру.

Під час заходу було презентовано завершені роботи з ремонту туалету та будівництва пандусу для людей з функціональними обмеженнями, узгоджено розташування вказівників про місце розташування кімнати особистої гігієни, обговорено та узгоджено з адміністрацією спосіб замовлення квитків через касу театру, апробовано використання дзвінка для виклику адміністратора у випадку необхідності додаткової допомоги.

Оскільки два входи в партер театру мають досить крутий спуск і самостійний в’їзд людей на візках може бути складним, тому під час заходу було визначено необхідність встановлення вказівників на дверях входу в партер, які мають пологий спуск. Це сприятиме безпечному пересуванню по партеру людей на візках.

Спільно з учасниками заходу було визначено основну інформацію, яка має бути розміщена в інформаційному буклеті для інформування людей з функціональними обмеженнями про можливість відвідування театру. Прийнято рішення про необхідність висвітлення наступної інформації:

Що зроблено???
В період з липня до жовтня 2011 року в приміщенні театру збудовано та відремонтовано дві кімнати особистої гігієни для людей з ОФМ відповідно до усіх вимог ГОСТу, знівельовані пороги для зручності пересування в приміщенні театру, збудовано пандус, вмонтовано дзвінок для виклику працівників театру у випадку необхідності додаткової допомоги.

На вистави вінницьких виконавців адміністрація театру на пільговій основі надаватиме 10-15 квитків для людей з інвалідністю.

Як працюватиме програма з доступності до послуг театру.

Програма направлена на максимальне спрощення можливості відвідування театру будь-якою особою, яка має певні функціональні обмеження, без залучення сторонніх осіб і у будь-який зручний для себе час.

Де можна ознайомитись з репертуаром театру???

З репертуаром театру можна ознайомитись на сайті театру ім. Садовського,  на сайті «Моя Вінниця» в рубриці АФІША підрозділ ТЕАТР або на сайті БФ «Подільська громада» у розділі «Театр Садовського доступний для всіх». Також інформацію про репертуар можна дізнатись, звернувшись у касу театру особисто або за телефоном (0432)67-09-07. З репертуаром театру можна ознайомитись в організацій партнерів.

Як замовити квитки???

Щоб замовити квитки необхідно завчасно визначитись з датою та годиною театральної вистави, яку Ви бажаєте відвідати та звернутись у касу театру за телефоном (0432)67-09-07, вказати прізвище та ім’я, а також назву театральної вистави і підстави для отримання пільгового квитка. За вашим прізвищем буде зарезервовано квиток, який ви маєте отримати не пізніше як за 30 хв. до початку вистави при пред’явленні відповідного посвідчення.

Як замовити транспорт???

У випадку, якщо ви не можете самостійно доїхати до театру і є необхідність замовити транспорт, Вам необхідно зателефонувати у службу перевезення людей на візках за 2-3 дні до виїзду і узгодити питання доставки до театру та в зворотному напрямку.  Служба перевезення людей на візках: тел.(0432) 57-20-07;

Які можуть бути перешкоди???

Оскільки адміністрація театру надає до 15 пільгових квитків на кожну виставу, то у разі більшої кількості бажаючих на один день Вам буде запропоновано відвідати театр у інший зручний час.

У випадку, коли в театрі виступають співаки або театральні трупи з інших міст, а приміщення театру здається в оренду організаторам концерту, наявність пільгових квитків буде узгоджуватись в індивідуальному порядку з організаторами концерту.

Координати учасників проекту:

Благодійний фонд «Подільська громада», вул. П. Осіпенко, 4., тел. (0432)67-20-96
Вінницький обласний драматичний театр ім. Садовського, вул. Театральна, 13. тел. (0432) 67-09-07;
Вінницька обласна громадська організація молоді з обмеженими фізичними можливостями на візках «Гармонія» вул. Космонавтів, 48., тел.. (0432) 46-93-59;
Вінницька обласна громадська організація Асоціація захисту та допомоги інвалідам «Відкриті серця», вул. 600-річчя, 64, тел.(0432) 50-91-45;
Вінницька міська організація соціального розвитку та становлення окремих мало захищених категорій молоді «Паросток», вул. Ф.Кона, 6/43, тел. 067 7831061
Вінницький міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді, вул. Соборна, 59, к.711., тел. (0432)35-35-64.

Отож, запрошуємо усіх бажаючих долучатись до програми «Театр Садовського доступний для всіх» та відвідувати театр з метою культурного та духовного збагачення, цікавого проведення вільного часу, спілкування з друзями.

Відкриття театрального сезону та початок роботи програми відбудеться 14 жовтня 2011 року.


Переглядів: 6733
Поширень: 0