У всіх трьох випадках пройдисвітки діяли за схожою схемою. Дві жіночки приємної зовнішності на вулиці підходили до одиноких перехожих, зав’язували розмову, під час якої з’ясовували, з ким людина проживає та просили допомоги.

За їх легендою, яка успішно подіяла на потерпілих, вони, будучи приватними підприємцями, привезли з Молдови на Вінниччину на продаж велику партію олії. Однак комерція потерпіла крах, оскільки товар вилучила в одному випадку податкова інспекція, в іншому – митниця.

Аби повернути олію потрібно заплатити пристойну суму, яку вони і збирали по добрих людях. В підтвердження сумної історії жіночки не жаліли сліз та причитань. В результаті добросердечні вінничанки не тільки повірили «потерпілим» від контролюючих органів, але й запросили їх до себе додому. Жіночки обіцяли наступного дня не тільки повернути позичені гроші, але й віддячити дармовою олією.

В результаті одна пенсіонерка позбулася 3300 гривень та 200 доларів США, інша – 6 тисяч гривень, а третя віддала 180 гривень та золоту каблучку.

Як повідомив заступник начальника Ленінського РВ УМВС Анатолій Коцюруба, за вказаними фактами порушено кримінальну справу відповідно до ч.2 ст.190 КК України (Шахрайство, скоєне за попередньою змовою групою осіб). Санкція статті передбачає до 3-х років позбавлення волі.

Міліція звертається до громадян бути обережними, не вірити обіцянкам незнайомих людей, пов’язаних з будь-якими грошовими операціями (позикою, обміном тощо), а тим паче не запрошувати незнайомців до себе в помешкання. Якщо ви потерпіли від людей, схожих на зображення фотороботів або маєте інформацію, яка допоможе у встановленні їх осіб, будь-ласка, телефонуйте за номерами : 59-31-71, 59-33-26, 59-39-09.

Прикмети однієї з підозрюваних: на вигляд близько 30-32 років, зріст 160-165 см., худорлява, обличчя кругле, очі темні, волосся темне.

Була одягнена в коротку шкіряну куртку чорного кольору (можливо з хутровим коміром), штани темного кольору, чорні туфлі, мала при собі сумку темного кольору.

Прикмети іншої жінки: на вигляд близько 35-37 років, зріст 160-165 см., худорлява, обличчя кругле, волосся світле коротке, очі круглі світлі

Була одягнена у в’язане напівпальто чорного кольору з ромбами на передній частині, штани темного кольору, чорні туфлі, мала при собі жіночу сумку темного кольору.


Переглядів: 5474
Поширень: 0