17 жовтня 2011 року у приміщенні конференц-зали Вінницької обласної державної адміністрації відбулась прес-конференція по передачі медичного обладнання, закупленого за результатами обласного етапу Всеукраїнської благодійної акції «Серце до серця» допомоги дітям, хворим на цукровий діабет.

Відкриття засідання розпочалося із вітального слова Спірідонової Любов Михайлівни, заступника голови облдержадміністрації, що привітала Вінницьку область і безпосередньо Катерину Бартецьку, координатора акції 2011 року у Вінницькій області із заслуженим першим місцем в Україні за результатами акції та висловила подяку усім учасникам, побажавши натхнення у нових звершеннях.

Про значення акції в ендокринологічній ситуації області говорив Прудиус Пилип Григорович, головний лікар обласного клінічного ендокринологічного центру. Він запропонував ініціювання у майбутньому закупівлі медичного обладнання за рахунок державного бюджету та організувати обласний проект із продовження даної роботи протягом усього року.

Про інсулінові помпи, особливості їх використання та значення для допомоги дітям, хворим на цукровий діабет повідомила Фіщук Оксана Олексіївна, головний дитячий ендокринолог області. Оксана Олексіївна наголосила про важливість значення того, що Україна зробила впевнений крок в Європу, продовжуючи активну роботу із інсуліновими помпами, що триває уже 3 роки. Також вона підсумувала, що було закуплено 17 інсулінових помп, із них – 7 для міста Вінниці і 10 – для Вінницької області.

З гарним настроєм розпочав свою промову Єжи Конік, голова наглядової ради ВБФ «Серце до серця», Почесний президент Міжнародного товариства польських підприємців в Україні. Учасники прес-конференції мали змогу дізнатися від нього про проведення акції на всеукраїнському рівні.

За щедрість душі, відданість справі розвитку волонтерського руху, благодійної діяльності, сприяння VI-ї акції «Серце до серця» 2011 року допомоги дітям на цукровий діабет було вручено грамоти студентам Віталію Гуцалу, що зібрав рекордну суму – 4020 грн, Артуру Москалю, Тутецькій Юлії, Дмитру Слободянюку та Олександру Романенку. Окрему подяку було виражено Студентському парламенту Вінниччини. Любов Михайлівні Спірідоновій урочисто було вручено диплом «Золоте серце України», зроблений руками дітей.

Кульмінаційною нотою конференції було вручення інсулінових помп дітям, хворим на цукровий діабет. Кожного із них зустрічали теплими та добрими усмішками.

Примітка: у 2011 році було зібрано 4 057 168, 19 грн в Україні, із них – 533 430, 39 – у Вінницькій області. «Справа не в цифрах і не в місцях, бо акція «Серце до серця» - це не змагання і не гонки, а щире бажання допомогти дітям, які потребують нашої допомоги», - пише у звітному журналі VI-ї акції всеукраїнського благодійного фонду «Серце до серця» Катерина Бартецька, - «Кожна копійка важлива. Кожне зусилля безцінне. Кожне наше досягнення – крок до повноцінного і здорового життя нації».

 


Переглядів: 6820
Поширень: 0