2011 рік став результативним для розвитку туристичної галузі Вінниці. У порівнянні з минулим роком збільшилась кількість туристів та екскурсантів, з\'явились нові туристичні послуги як для гостей, так і для самих вінничан. Про хід виконання Програми розвитку туризму в м. Вінниці на 2011 - 2015 роки доповідав на черговому виконкомі, який відбувся 20 жовтня, начальник відділу у справах молоді та туризму Вінницької міської ради Руслан Анфілов.

У поточному році для розвитку туристичної галузі в обласному центрі було проведено значний обсяг робіт. Зокрема, упродовж року проводились різноманітні заходи, які були спрямовані на розвиток дитячого, екскурсійного та ділового туризму у Вінниці. Цьогоріч в квітні було створено Комунальне підприємство «Подільський туристично-інформаційний центр». Основною метою підприємства є сприяння розвитку туризму та підвищенню якості туристичних послуг; просування місцевих туристичних послуг на українському та міжнародному туристичних ринках; надання туристичних послуг громадянам та підприємствам. Сьогодні Центр організовує зустрічі та забезпечує комфортне перебування в місті іноземних делегацій, делегацій з інших регіонів України, окремих громадян та подорожуючих; його працівники організовують подорожі вінничан по Україні і за кордон та надають послуги з продажу та резервування квитків для подорожей на всі види транспорту. Також нещодавно було підписано Меморандум про сприяння розвитку авіасполучень між Вінницьким аеропортом та аеропортами Польщі.

Поступово збільшується кількість обслуговуваних туристів, у тому числі і іноземних. Збільшилась також і кількість підприємств, які мають ліцензію на провадження туристичної діяльності. Якщо у 2006 році таких підприємств та організацій було 44, то у першому півріччі поточного року ця цифра збільшилась до 140. Крім того, цьогоріч збільшилась кількість туристів та екскурсантів, які відвідали Вінницю. Зокрема, за шість місяців 2011 року в обласному центрі побувало 14124 туристів (минулого року кількість осіб, які були охоплені внутрішнім туризмом, становила 10093).

А екскурсійний трамвай «Везунчик» став улюбленцем не лише малечі, а й дорослих. Цьогоріч екскурсію вулицями міста влаштовували також іноземним делегаціям та гостям із інших обласних центрів України.

Під час засідання виконавчого комітету керманич Вінниці Володимир Гройсман зазначив, що серед наявних проблем, які гальмують розвиток туризму в місті, є те, що сьогодні у Вінниці не вистачає якості сервісу. «Над цим питанням слід серйозно попрацювати, адже туристи, які завітали до обласного центру, мають відчувати себе комфортно і на вулицях, і в готелях, і в закладах громадського харчування, - підкреслив міський голова. - Слід організувати зустріч із людьми, які дотичні до туристичної галузі у Вінниці, аби спільно обговорити питання підвищення якості обслуговування. Можливо, розробити програму тренінгів фахівців у цій галузі з тим, аби якість сервісу у Вінниці була якомога кращою».

 


Переглядів: 3356
Поширень: 0