21 жовтня відбувся брифінг головного управління Пенсійного фонду області, представників банківських установ та ЗМІ.

З початку 2011року кількість громадян, які відкрили у банках поточні рахунки для отримання пенсій та грошової допомоги у Вінницькій області збільшилась майже на 10 тисяч вкладників. Із 45 банківських установ, що діють на теренах області лідируючі позиції станом на 1 жовтня поточного року посідають ПАТ КБ «Приватбанк» (57155 чол.), АТ «Ощадбанк» (47926 чол.), АКБ «Райффайзен Банк Аваль» (23583 чол.). Сьогодні загальна чисельність вкладників серед пенсіонерів області складає понад 164 тисячі громадян, а це 33% від загальної чисельності.

За словами начальника обласного управління Пенсійного фонду Миколи Черненка, щомісяця на доставку пенсій через відділення поштового зв’язку Фонд виділяє близько 6 мільйонів гривень, у той час, як в банківських установах відповідні послуги безкоштовні. Найбільша кількість вкладників- пенсіонерів спостерігається серед міського населення. Оскільки Вінниччина – область аграрна, а 67% складає сільське населення, Пенсійний фонд області, після Тернопільщини, посідає найнижчу кількість пенсіонерів в установах банків, позицію

Дане питання актуальне не лише для Фонду, а й для представників банків. Залучення якомога більшої кількості пенсіонерів відкривати поточні рахунки для отримання пенсій – це робота на перспективу, - розповідає керівник напрямку роздрібного бізнесу ПАТ КБ «Приватбанк» Андрій Орленко. Великий спектр послуг, що надає дана структура (а це і можливість розрахунку пенсійною карткою у торговельних мережах, за якими надаються скидки, і сплата комунальних платежів без комісій, і різного роду акції, і якісь обслуговування клієнтів) дає можливість посісти лідируючі позиції не лише на теренах області, а й України.

Розробкою спеціальних програм зацікавлює пенсіонерів «Райффайзен Банк Аваль», який залучив 52 тисячі пенсіонерів у 33 відділеннях області. Заступник директора з роздрібного бізнесу Вінницької обласної дирекції Віталій Слободиський вирішення питання щодо доставки пенсій банківськими установами жителям села бачить лише через створення відповідної програми державного рівня.

Заступник начальника філії Вінницького обласного управління АТ «Ощадбанк» Юрій Боковий переконаний, що надійність державного банку, вивірена часом – головна перевага перед відповідними приватними структурами.

Підсумовуючи тему брифінгу Микола Черненко зазначив, що для збільшення кількості пенсіонерів-вкладників потрібна чітка взаємодія як Пенсійного фонду, так і банківських установ, які на конкурсній основі отримали можливість надавати послуги з виплати пенсій та грошової допомоги.

 


Переглядів: 6121
Поширень: 0