Протягом 2011 року вінницькі державтоінспектори регулярно проводили оперативно-профілактичні відпрацювання на території обласного центру. За цей період було зафіксовано 28 362 порушень ПДР. Найчастіше вінничани ігнорують вимогу дорожніх знаків. Таких порушень було зареєстровано більше 9 тисяч. Окрім цього, порушували правила на пішохідних переходах понад 3,8 тисячі водіїв. Крім того, виявлено майже три тисячі порушень ПДР пішоходами, майже 1,7 тисячі порушень правил швидкісного режиму та 1,6 тисячі порушень стосовно правил проїзду перехресть, а в стані сп\'яніння за кермом було виявлено 1344 водіїв.

Протягом поточного року на території м. Вінниці зареєстровано 18 незаконних заволодінь транспортними засобами, з яких 15 авто розшукано. Безпосередньо співробітниками ДАІ по «гарячих слідах» розкрито 4 таких злочини. За період з січня по вересень виявлено п\'ять підроблених свідоцтв про реєстрацію транспортних засобів; вилучено п\'ять одиниць холодної зброї; затримано 14 автомобілів з підробленими номерами агрегатів; виявлено 19 фактів перевезення наркотичної сировини; доставлено на майданчик для тимчасового утримання транспортних засобів 1104 автомобілі та 432 мотоцикли і моторолери за керування транспортними засобами в стані алкогольного сп\'яніння, скоєння ДТП та злочинів.

Станом на 1 жовтня на території м. Вінниці на обліку перебуває п\'ять аварійно-небезпечних ділянок, а саме: перехрестя вул. Келецька - Л.Ратушної; вул. Хмельницьке шосе - Писарєва (вул.Єрмака); вул.Островського - вул.Нансена; вул. Островського - Д.Нечая - вул. 50 р. Перемоги; вул. Островського - вул. Некрасова. Співробітниками ВДАІ спільно з представниками Вінницької міської ради та інших комунальних служб міста проведено комісійне обстеження ділянок, під час яких визначено першочергові заходи для забезпечення безпеки дорожнього руху з метою ліквідації аварійно-небезпечних місць на дорогах обласного центру.

Окрім цього, на засіданні виконавчого комітету мова йшла про роботу міських перевізників. На сьогоднішній день у Вінниці зареєстровано 456 суб\'єктів, які надають транспортні послуги мешканцям обласного центру. Фактично здійснюють перевезення 389 перевізників, які використовують майже 1000 автобусів. За результатами профілактичних заходів щодо забезпечення безпеки пасажирських перевезень у Вінниці було оглянуто 4393 одиниці транспортних засобів; видано понад півтисячі приписів ДАІ на усунення виявлених недоліків. Крім того, зафіксовано більш ніж 2,4 тисячі порушень ПДР, допущених водіями автобусів; двох перевізників позбавлено ліцензії; за сприянням органів місцевого самоврядування розірвано 14 договорів на право здійснення перевезень на міських маршрутах тощо.

Під час обговорення питання безпеки на дорогах міський голова Володимир Гройсман зазначив, що відповідним структурам слід активізувати роботу в напрямку виховання культури керування автомобілем. «Мене дуже турбує питання п\'яних водіїв, які, перевищуючи усі можливі швидкості, скоюють наїзди на пішоходів, і це все призводить до летальних наслідків, - підкреслив очільник Вінниці. - Я розумію, що біля кожного перехрестя та на кожній вулиці поставити інспекторів просто неможливо. Але я вважаю, що прививати нормальну, цивілізовану культуру пересування по місту ми зобов\'язані. На дорогах міста повинно бути безпечно». Окрім цього, мер Вінниці звернувся увагу державтоінспекторів на проблему із наїздами на пішоходів. Як варіант її вирішення запропонував посилити профілактичну роботу як із водіями, так і з пішоходами.

 


Переглядів: 3517
Поширень: 0