Танцювальні студії міста «Шарм-S», «ART FUSION Dance», «3 Z» та інші, а також майстри паркуру привертали увагу перехожих до волонтерів, які, утворивши велике символічне коло біля Вінницької вежі, почали черговий етап збору коштів на придбання німецького апарату «Sonoca».

Близько третини від необхідних 32 тисяч євро вже було зібрано за підтримки Фонду Петра Порошенка. Тому в обласному ендокринологічному диспансері пацієнти вже мають змогу переконатися в можливостях цієї технічної новинки для лікування на пізніх стадіях.

Подібний, окрім Вінниці, є лише в столичному Центрі ендокринної хірургії, – каже головний ендокринолог області Пилип Прудиус.

- Цей апарат дає можливість вдвічі зменшити термін перебування хворого на лікарняному ліжку. Крім того, його можна в подальшому доукомплектовувати і за допомогою цього апарата оперувати, скажімо, щитовидну залозу, робити інші операції.

Проведення акції координуватиме Вінницький благодійний фонд «Бригантина», проходитиме збір коштів на всій території області. За місяць організатори планують детально прозвітувати перед громадськістю про надходження та використання грошей.

Кажуть, раді кожній копійці.

До речі, на Вінниччині нині мешкає понад 40 тисяч людей з діагнозом «цукровий діабет», однак, за словами П.Прудиуса, аби мати реальну картину, цю цифру слід збільшити мінімум втроє. Із них 5 тисяч – інсулінозалежні.

- Минулого року ми в День боротьби з діабетом проводили безкоштовне дослідження крові на вміст цукру, людей прийшло не так багато, але 15 вінничанам поставили діагноз: діабет, – каже П. Продиус.

Зробити аналіз крові можна було і цього дня в різних куточках міста. У центрі медики приймали в аптеці по Соборній,53.

Довідка. Учасники: ВОМГО «Молодь Вінниччини», Громадська рада при Вінницькій ОДА та Громадська рада при Обласній Раді, Федерація дебатів України, БФ «Подільська громада», ГО «Пласт», БФ «Здорова нація», ГО «Демократичний альянс», ГО «Медіа центр», ГО «Громадська студія». Шари для флешмобу надала безкоштовно Віп-кулька.


Переглядів: 6846
Поширень: 0