Долучитись до акції “Вільні обійми”, яка пройде третього грудня у сквері Козицького, можуть усі. Молоді ініціативні люди розпочнуть обіймати перехожих, дарувати гарний настрій, ділиться теплом та позитивними емоціями о 14 годині.

- На флешмоб “Вільні обійми” вийдуть студенти та учні навчальних закладів, щоб просто подарувати гарний настрій, - розповідає учасниця акції Альона Кирилюк. - Ідея створення такого вінницького флешмобу належить студентці кооперативного інституту Вероніці Авдєєвій. Її вінничани запам’ятали, коли дівчина ходила вулицями із написом “шукаю щастя”. Ми підтримали ініціативу і вирішили прикрасити звичайні дні позитивом — подарувати вільні обійми. Адже вони не просто корисні для здоров’я, а й зміцнюють імунну систему, виліковують депресію, знижують стрес і поліпшують сон. Вони омолоджують, додають сил і не мають ніяких небажаних побічних ефектів.

Раніше Вероніка брала участь у акції “Епідемія доброти”, яка проходила у лютому. Після неї й інших заходів, таких як поїздки до дитячих будинків, за словами Альони Кирилюк, є певний зворотній результат: люди навіть дзвонять до організаторів і пропонують свою допомогу.

Організаторами флешмобу виступають громадські організації на чолі з ВОО ВМГО “Демократичний Альянс”. Наразі участь у акції візьмуть понад 30 молодих людей. “Вільні обійми” є першим таким масовим флешмобом у Вінниці. Після якого учасники, якщо не буде занадто низької температури, вийдуть вздовж центральної вулиці Соборної і побажають водіям щасливої дороги.

Довідка:

Акцію ”Вільні обійми” (free hugs) вперше провели в 2004 році в Австралії, далі естафету підхопив весь світ. Основна ідея ”обіймів” - зближення людей для обміну позитивними емоціями, адже у вирі щоденних справ люди забувають про близькість, тепло і відчувають себе відірваними від світу


Переглядів: 2767
Поширень: 0