Власник карабіну та мисливської рушниці проживав у гуртожитку медколеджу, саме його помешкання й стало об\'єктом посягань злочинця. За словами помічника начальника Вінницького міськуправління міліції по зв\'язках із громадськістю Оксани Бахмат, крадій вліз до кімнати на другому поверсі через балкон ранком на початку минулого робочого тижня.

Такий індивідуальний кримінальний почерк був притаманний певній людині - 26-річному вінничанину, вже тричі судимому за схожі крадіжки, який лише два місяці тому був звільнений з місць позбавлення волі. В ході оперативних заходів міліціонери затримали цього молодика і переконалися, що не помилилися у своїх підозрах. У затриманого вилучено і зброю, і гроші. До речі,  на зброю він спокусився вперше (каже, що хотів її продати за 1000 гривень), раніше обмежувався тільки грішми та цінностями. Під час розслідування  зізнався, що за два місяці встиг скоїти в Ленінському районі  вже п\'ять крадіжок, його здобиччю стали два мобільних телефони, три ноутбуки та гроші. Сума, яку він знайшов у кімнаті співробітника служби охорони, - найбільша. Свої „принципи” зловмисник, як і в попередні роки, не змінював: крав ранком, коли люди були вже на роботі або навчанні; обирав переважно гуртожитки; залазив через вікна – не нижче другого поверху. У підозрюваного є власна квартира в районі Замостя, але він її здавав квартирантам, сам же проживав у селі Вінницького району в батьків. Звідти й приїжджав до Вінниці на черговий злочин.

Наразі, повідомляє Оксана Бахмат, порушено кримінальну справу за ст.185 ч.3 КК України – „крадіжка із проникненням у приміщення”. Затриманий перевіряється на причетнісь до інших крадіжок у місті.


Переглядів: 2527
Поширень: 0