Наказом Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України від 23.11.2011 р. № 1346 затверджено календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання навчальних досягнень осіб, які виявили бажання вступати до вищих навчальних закладів України в 2012 році.

Подання реєстраційних документів на ЗНО розпочнеться 1 січня та триватиме до 20 лютого 2012 року. Необхідною умовою реєстрації для участі у тестуванні є формування необхідного комплекту документів, які абітурієнт має направити поштою на адресу відповідного регіонального центру оцінювання якості освіти.

Для реєстрації на ЗНО необхідно заповнити заяву-реєстраційну картку, яку можна буде сформувати на сайті Українського центру оцінювання якості освіти або у пункті реєстрації. Підтвердженням реєстрації абітурієнта для участі у зовнішньому незалежному оцінюванні 2012 року є надісланий на його поштову адресу «Сертифікат зовнішнього незалежного оцінювання», що видається кожному учаснику ЗНО після проходження процедури реєстрації.

У відповідності з графіком проведення, 15 травня відбудеться тестування з першого предмету – хімії.

17 та 19 травня буде проведено оцінювання з російської мови та географії відповідно, 21 та 22 травня - з математики, що відбудеться у дві сесії, 24 травня - з всесвітньої історії, а 26 травня - з іноземних мов: англійської, німецької, французької та іспанської.

Обов’язкове тестування з української мови і літератури, враховуючи кількість випускників цього навчального року, буде проведено протягом двох днів – 28-29 травня. Також у дві сесії буде проводитися ЗНО з історії України – 31 травня та 1 червня.

Завершуватимуть основну сесію ЗНО-2012 фізика та біологія, тестування абітурієнтів з цих навчальних предметів буде проведено 5 та 7 червня відповідно.

Додаткова сесія зовнішнього незалежного оцінювання для абітурієнтів, які з об’єктивних причин не матимуть можливості брати участь у основній сесії тестування, проводитиметься у період з 18 до 23 червня 2012 року. Результати ЗНО будуть оголошені до 1 липня 2012 року.

Враховуючи те, проведення зовнішнього незалежного оцінювання цьогоріч збігатиметься із завершенням навчального року у школах, очікується, що тестування розпочинатиметься у другій половині дня.

Варто зазначити, що з 1 по 30 листопада на сайті Вінницького регіонального центру оцінювання якості освіти тривала реєстрація на проходження пробного зовнішнього незалежного оцінювання. Станом на 06.12.2011 року зареєструвалися 7 385 осіб.


Переглядів: 3270
Поширень: 0